- Pot să te ajut?
- Arată-mi planeta Saturn, te rog!
- Fără atmosfera și oxigenul necesare pentru noi, o incursiune pe planeta Saturn ar putea fi periculoasă.
El este A.I. Astro, are inteligență artificială şi întâmpină pe oricine are un cont pe platforma Destiny. A fost creat de Eduard Totok și Roxana Nistor, doi tineri din Timișoara.
Eduard Totok, inițiatorul proiectului: „Diferența între Facebook, Google sau Twitter este că avem rețeaua de socializare introdusă în sistemul respectiv, dar le și combinăm într-o mega-rețea globală, în care ai acces la toate informațiile din fiecare țară din domeniul în care te interesează.”
Ideea le-a venit pe băncile facultăţii şi au pus-o în practică în momentul în care au găsit sponsorizări. La proiect lucrează 30 de oameni din România şi Germania.
Kai Niklas, director deCode, expert webGL: „Poți vizualiza orice obiect 3D din lumea tridimensională în browser și îl poţi transforma într-un obiect palpabil, rotativ, pentru oameni.”
Silviu Novac, programator: „Pe medicină, vrem să creăm un corp uman 3D pe care omul poate să vadă țesuturile lui și tot ce îl interesează.”
În total 80 de domenii - de la turism, la fotografie sau gătit - vor rula pe ecran. Va exista şi o regula de bază însă: oricine are un cont poate selecta doar trei domenii unde poate face comentarii. Explicaţia e simplă: nu oricine își va da cu părerea despre orice, aşa cum se întâmplă acum în online.
Roxana Nistor, inițiatoarea proiectului: „Asta încearcă Destiny să facă, să nu ofere informație greșită. De aceea am dezvoltat și ideea de Ranks, ca userii să fie notați într-un fel.”
Cu alte cuvinte va exista și butonul de Dislike, pe forum-ul activ, unde vor putea fi căutate informaţii din orice domeniu.
Tinerii din Timișora au investit până acum 60.000 euro pentru a schimba destinul online-ului şi vor să îşi lanseze proiectul pe Kickstarter - un site care spijină inovaţiile de orice gen. Dacă vor reuşi să obţină o finanţare de 250 000 euro, site-ul imaginat de ei va fi lansat în vara anului viitor.