(P) Revoluție digitală: Cum să vă pregătiți pentru joburile care încă nu există?

Data publicării:
np-ro2

Nu demult, invențiile tehnologice pe care le folosim în fiecare zi au reprezentat adevărate revoluții și schimbări în modul în care trăim, ne distrăm și lucrăm. Așadar, până acum doar câțiva ani, era greu de crezut că cineva ar putea câștiga bani exclusiv online, ar putea lucra pentru cele mai mari companii din lume fără a părăsi casa sau să folosească telefonul ca principală unealtă lucru.

Astăzi, toate acestea sunt o realitate pe care o considerăm garantată. Și, judecând după toate acestea, ne confruntăm cu o nouă revoluție tehnologică care, precum cea anterioară, va schimba semnificativ, în primul rând, modul de a face afaceri, dar și cunoștințele și abilitățile care ni se vor cere la locul de muncă. De fapt:

  • Potrivit raportului Forumului Economic Mondial, până în 2027, 60% dintre noi vor trebui să dobândească noi cunoștințe și abilități pentru a răspunde cerințelor schimbate ale pieței muncii. Unul dintre motivele pentru aceasta este utilizarea din ce în ce mai mare a noilor tehnologii, cum ar fi inteligența artificială și quantum computing.

Așadar, schimbările sunt inevitabile, dar vestea bună este că putem să începem să ne pregătim de acum, cu condiția să facem un plan bun pentru dobândirea de noi cunoștințe și abilități. Iată cum ar putea arăta acest plan.

În primul rând alegeți domeniul

Deși noile tehnologii vor intra în toate industriile și vor schimba modul în care se desfășoară o parte semnificativă a muncii, sectorul IT va fi un generator de inovație și schimbare, motiv pentru care este cea mai bună alegere pentru cei care vor să fie purtătorii schimbării, și nu doar obiectele lor.

Este vorba despre o industrie care s-a dovedit a fi rezistentă la diferite crize și schimbări economice și geostrategice, în care încă vă așteaptă un număr mare de locuri de muncă bine plătite, dar totuși nu există suficienți experți. Despre acest lucru vorbesc următoarele date:

  • în 2024, până la 66% dintre companii intenționează să crească investițiile în tehnologie;

  • 63% dintre companii au în continuare probleme în a găsi experți în IT potriviți;

  • 57% dintre companii plănuiesc să adopte inteligența artificială în următorii doi ani.

Așadar, industria tehnologică nu dă semne de încetinire și tot ce aveți nevoie pentru a reuși în ea este dorința de a învăța cunoștințe și abilități noi.

Alegeți una dintre cele mai căutate ocupații IT

Țineți cont că nu toate ocupațiile din sectorul IT sunt la fel de căutate și de perspectivă. De exemplu, dacă sunteți interesat de programare, ar trebui să știți că Python este în topul celor mai populare programe datorită aplicării sale extinse a tehnologiei AI. Având în vedere că se așteaptă lucrări suplimentare privind dezvoltarea inteligenței artificiale, acest limbaj este o alegere foarte bună.

Pe lângă asta, inginerii software și experții în date vor fi căutați în mod special. Desigur, programatorii de aplicații mobile își vor găsi și ei locul, iar sectorul IT nu se poate lipsi de designeri; singurii care vor avea un avantaj sunt acei creatori care s-au perfecționat în lucrul cu tehnologiile AI.

Aici puteți găsi o listă cu unele dintre cele mai populare ocupații IT.

Analizați modalitățile de asimilarea a cunoștințelor

În prezent, internetul oferă multe posibilități, așa că puteți afla despre elementele de bază ale anumitor ocupații IT prin diferite tutoriale video. Însă, cea mai eficientă și mai scurtă cale este să vă înscrieți într-o școală în care, printr-un plan și o programă structurate și cu ajutorul experților dedicați, puteți dobândi cunoștințe și abilități bine plătite și foarte căutate într-un mod calitativ.

În regiunea noastră, s-a remarcat LINK Academy, deoarece își actualizează constant planul și programa cu noi software-uri și tehnologii, astfel încât cursanții săi sunt deja pregătiți să aplice pentru unele dintre cele mai căutate și atractive poziții în doar 12 luni. Un mare avantaj al școlarizării în această instituție este că se adaptează complet nevoilor cursanților. Dacă sunteți o persoană care preferă contactul direct și frecventarea regulată a cursurilor, puteți opta pentru școlarizarea tradițională, în timp ce cei care lucrează sau preferă să învețe de acasă și să își stabilească singuri programul de învățare pot alege școlarizarea la distanță. În această instituție, cursanții au posibilitatea de a obține și unele dintre certificatele recunoscute pe plan internațional, motiv pentru care pot concura pentru diferite joburi în țară și în străinătate.

Faptul că LINK Academy pregătește cursanții pentru cele mai actuale ocupații IT și cele mai noi tehnologii este confirmat și de faptul că această instituție a fost printre primele care a introdus în planul și programa sa lucrul cu inteligența artificială. Departamentul AI & Python Development pregătește cursanții să devină programatori AI, în timp ce designerii de la LINK Academy folosesc cele mai noi instrumente AI în munca lor, cum ar fi Adobe Firefly.

LINK Academy vă face cadou o reducere mare

Ca să începeți să dobândiți la timp noi cunoștințe și abilități, LINK Academy a decis să ofere cadou 1.140 EUR pentru școlarizare tuturor celor care se înscriu în februarie. Aceasta înseamnă că acum puteți să vă înscrieți în această instituție în cele mai avantajoase condiții și să vă creați cel mai bun plan pentru viitorul vostru de succes în afaceri.

Întâmpinați noua eră cu noi cunoștințe și abilități.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Singura gară din România, punct de frontieră pentru două țări. O bijuterie inspirată din Veneția și o...
Digi FM
Nicușor Dan, despre campania lui Călin Georgescu: “Specialiştii cu care am vorbit spun că trece de 10...
Pro FM
Cum arată mama lui Fuego și ce mesaj emoționant i-a transmis public de ziua ei. Fanii, impresionați complet...
Film Now
Meg Ryan, o mamă extrem de mândră. Cu ce se ocupă la 20 de ani Daisy, fiica pe care a adoptat-o din China, ca...
Adevarul
Jurnalista din România, dezamăgită de Țara lui Moș Crăciun. „Laponia e prima țeapă pe care o iau de pe...
Newsweek
De ce pensia intră pe card, în ianuarie, mult mai devreme? Ce bani iau în plus pensionarii?
Digi FM
Iluzie optică: Poți să găsești ursul polar din imagine? Doar cei mai inteligenți reușesc în mai puțin de 5...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Cum arată un câine care a dispărut timp de 4 luni și a trăit în sălbăticie. Stăpânii abia l-au recunoscut...
Film Now
Cum o privește el, nu o privește nimeni! Keanu Reeves, fascinat de Alexandra Grant pe covorul roșu la...
UTV
Reactia lui Sydney Sweeney dupa criticile dure legate de aspectul ei fizic