În fața publicului larg, sistemul de operare Windows rămâne cartea de vizită a companiei. Iar problemele pe care le are Windows 8 au afectat destul de mult imaginea Microsoft.
Microsoft a început să numere din doi în doi. Dacă actualul sistem de operare al companiei înfiinţate de Bill Gates este Windows 8, următorul se va numi Windows 10.
Prin această numărătoare, cei de la Microsoft încearcă în mod discret să îşi ceară scuze în faţa publicului. Foarte multă lume a fost enervată de Windows 8, un sistem de operare care a încercat în mod inutil să aducă pe calculatoarele utilizatorilor, aceeaşi experienţă vizuală de pe tablete.
Gazduită de o sala austera, lipsita de stralucirea altor evenimente organizate de giganții IT, prezentarea viitorului sistem de operare Windows 10 a fost o oportunitate pentru Microsoft sa recâștige încrederea publicului după dezamăgitorul Windows 8. Însă, dacă a reușit, se va vedea abia în primavara anului viitor, când Windows 10 va fi scos la vânzare. Pe versiunea prezentata marți seară, încă aflata în faza de teste, au reaparut opțiunile prezente pe vechile sisteme de operare Microsoft oi disparute de pe Windows 8. Cum ar fi butonul start.
După cum vedeți, meniul start s-a întors. Cu alte cuvinte, cei de la Microsoft au încercat sa puna la un loc ce era mai bun în Windows 7 și Windows 8. Pentru ca Windows 7, deși a fost lansat acum cinci ani, înca mai are o cota de piață, pe calculatoarele din întreaga lume, de aproape cinci ori mai mare decât Windows 8.
De altfel, Windows 8 nu a reușit sa depașeasca nici macar cota de piața a batrânului XP, care are o vechime de 13 ani și nu mai are suport tehnic din partea Microsoft. Pentru compania înființata de Bill Gates eșecul unui sistem de operare nu mai are un impact negativ atât de mare precum în deceniul trecut sau în anii 90. Microsoft și-a diversificat afacerile în ultimii ani. S-a concentrat mult pe jocurile video prin consola Xbox 360 și are încasari mari din soluțiile de business oferite direct companiilor.