Vlad Arsene are 28 de ani şi conduce departamentul de cercetare şi inovare al unei importante companii IT din România. A participat la zeci de ateliere în Occident, iar acum vrea să dezvolte şi în ţara noastră sistemul ce permite conexiunea la Internet prin orice obiect.
„Imaginează-ţi, de exemplu, că poţi să ai integrat pe nasturele de la sacou integrat un modul de control care se comportă ca un buton, este conectat la telefonul tău şi poate avea diferite aplicaţii. O aplicaţie foarte utilă ar fi pentru monitorizare de sănătate”, explică Vlad Arsene.
Alte companii vin cu soluţii pentru corporatiştii care lucrează şi acasă: un sistem care salvează pe servere ce au muncit în timpul programului pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să ducă laptop-urile acasă.
„Conform ultimului studiu pe care l-am făcut, 80% din oamenii din companii trebuie să fie la birou ca îşi execute sarcinile de zi cu zi. Ceea ce încercăm să aducem nou este să le permitem să fie mobili, să îşi rezolve probleme de servici de oriunde, oricând”, spune Mădălina Grenzeanu, reprezentantul unei companii IT.
O altă idee care a atras privirile este cea a sistemelor de securitate care pot fi monitorizate de la distanţă.
Salonul de IT de la Timişoara este la cea de-a şaptea ediţie.