Sunt la volan, văd că a intrat cineva în casă, pot să vorbesc cu el, alo... vezi că eşti filmat şi o să ajungă imaginile la Poliţie.
Ştefan şi-a instalat de două săptămâni sistemul camere şi microfoane. Dacă vreun hoţ îi trece pragul, Ştefan aude şi vede tot ce se petrece în locuinţă, chiar dacă e plecat în vacanţă la sute de kilometri distanţă.
Ştefan Vădineanu: „Cred că este un şoc destul de mare să se audă o voce live şi să îi transmiţi hoţului că este înregistrat. Au fost spargeri în zonă, se întâmplă tot timpul.”
Vlad Ungar, reporter Digi24 Timişoara: „Din momentul în care intră în locuinţă, fiecare mişcare a hoţului e supravegheată, iar cu ajutorul aplicaţiei de pe telefonul mobil, proprietarul îl poate ţine de vorbă până vine poliţia.”
Tot mai mulţi oameni cumpără sistemul, cu gândul că îi pot alunga chiar ei pe hoţi.
Sergiu Dangulea, specialist în sisteme de securitate: „În perioada sărbătorilor creşte numărul de spargeri, hoţii s-au învăţat că oamenii pleacă în vacanţe. Putem să fim tot timpul în pas cu tehnologia şi să le venim de hac.”
Oamenii legii recunosc că sistemele de supravegehre îi ajută să îi prindă mai repede pe infractori. În judeţul Timiș sunt sparte două case pe zi.
Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş: „În primele unsprezece luni ale anului 2015 poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea a peste opt sute de furturi din locuinţe pe raza judeţului Timiş.”
Dispozitivul cu care oamenii îi pot prinde pe hoţi în fapt costă 800 de lei.