Atenție la SMS-uri ce par a fi de la Poşta Română! O campanie de phishing foloseşte identitatea companiei pentru a înşela utilizatorii

Data publicării:
posta romana
FOTO: Inquam Photos

Compania Naţională Poşta Română atrage atenţia asupra celei mai recente campanii de phishing care foloseşte identitatea companiei pentru a înşela utilizatorii. În ultimele zile, au fost raportate numeroase cazuri în care atacatorii trimit mesaje tip SMS - smishing care par a fi de la Poşta Română, solicitându-le destinatarilor să acceseze un link pentru a completa date personale necesare livrării unui colet.

”Compania Naţională Poşta Română atrage atenţia tuturor clienţilor săi asupra celei mai recente campanii de phishing care foloseşte identitatea companiei pentru a înşela utilizatorii. În ultimele zile, au fost raportate numeroase cazuri în care atacatorii trimit mesaje tip SMS - smishing ce par a fi de la Poşta Română, solicitându-le destinatarilor să acceseze un link pentru a completa date personale necesare livrării unui colet”, informează compania.

Compania Naţională Poşta Română le reaminteşte tuturor persoanelor care primesc astfel de mesaje să nu dea curs solicitării.

”Atenţie! Mesajele conţin un link scurtat (short URL) care redirecţionează utilizatorii către un website ce imită vizual pagina oficială a Poştei Române. Scopul acestei pagini false este de a colecta informaţii sensibile, cum ar fi datele personale sau detaliile financiare ale victimelor”, precizează compania.

Persoanele care primesc un astfel de mesaj suspect sunt sfătuite să nu acţioneze impulsiv, să citească atent conţinutul mesajului şi să verifice dacă există detalii care par suspecte sau neobişnuite, să nu deschidă mesajul şi să îl marcheze imediat ca Spam. De asemenea, nu trebuie accesat link-ul şi trebuie făcută o sesizare către Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) la adresa: https://dnsc.ro/contact.

Poşta Română subliniază că nu solicită niciodată clienţilor să furnizeze informaţii bancare confidenţiale, numere de card sau coduri PIN şi nici efectuarea de plăţi online ale unor taxe de livrare şi recomandă tuturor clienţilor să fie extrem de vigilenţi.

”Fiţi precauţi şi informaţi şi nu divulgaţi niciun fel de date personale sau financiare în urma unor astfel de solicitări”, spun reprezentanţii Poştei Române.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu