Atelier de realitate virtuală pentru artişti şi tineri pasionaţi de artă la Cluj-Napoca. Evenimentul aduce împreună dezvoltatori de jocuri şi artişti. La Clujtronic, doi specialişti le-au arătat tinerilor cum poate fi creat un spaţiu virtual.
Acest tânăr sculptor din Franţa a venit la Clujtronic pentru a învăţa cum să îmbine tehnologia cu operele la care lucrează. Şi-a dat seama că şi arta trebuie să ajungă în pas cu timpurile şi îşi doreşte să înveţe mai multe despre realitatea virtuală.
„Poţi folosi astfel de tehnologii, să le combini cu cele proprii, tradiţionale, cum ar fi modelarea sticlei, veche de cam 600 de ani”, spune artistul.
Cei doi specialişti care au organizat la Cluj-Napoca un atelier de realitate virtuală spun că şi tehnologia poate beneficia de pe urma colaborărilor cu artiştii.
„Am recreat în realitate virtuală o bătălie din Războiul de 30 de ani şi poţi să stai acolo şi să mergi efectiv pe câmpul de luptă”, spune Tim Schuster, artist vizual şi specialist VR.
În total, 15 tineri au participat la atelier. Toţi au învăţat că spaţiile virtuale pot fi create foarte uşor cu puţină imaginaţie.
- Acest program este cu totul nou pentru mine. Cred că îmi va lua puţin până când îl voi învăţa, dar e în acelaşi timp foarte distractiv.
„Game jam-urile adună creatori de jocuri, programatori, artişti, muzicieni şi designeri pentru a crea experienţe şi jocuri”, spune Horaţiu Roman, specialist VR.
Clujotronic este un eveniment ajuns la cea de-a cincea ediţie şi este organizat de Institutul Francez din Cluj şi Centrul Cultural German.