- Dispozitivul se află undeva în bordul mașinii, este legat la contactul autovehiculului.
Cu ajutorul dispozitivului de urmărire, patronii urmăresc pas cu pas traseul şoferilor şi află imediat dacă apar probleme pe parcurs.
Dar inovaţia care le-a adus succesul internaţional IT-iştilor din Timişoara este o funcţie suplimentară a sistemului care permite plata automată a taxelor de drum.
Gyozo Toth, coordonator transporturi: „Pur și simplu conduce, traversează țara, se plătește automat, numai trebuie să se oprească.”
Momentan, cu ajutorul dispozitivului se pot achita taxele de drum din Ungaria, dar funcţia va fi extinsă pentru toată Europa.
Călin Crișan, inginer IT: „Un dispozitiv care a fost premiat la un congres internațional la Tokyo, care în principiu se instalează pe mașinile clienților.”
Aplicaţia a fost atât de apreciată de transportatorii din Europa, încât firma din Timişoara şi-a extins afacerea în patru oraşe din Italia.
Călin Crișan, inginer IT: „Avem clienți care mențin pacea în țări cu zone de conflict. Clienți care se ocupă de explozibilul care ajută la construirea autostrăzilor.”
Compania are contracte cu peste 400 de firme din peninsulă, o cifră de afaceri de 2 milioane de euro şi foarte mulți angajaţi italieni.
Marcello Palazzolo, angajat din Palermo: „Sincer, experiența a fost mult mai interesantă și mai benefică decât mă așteptam. Maturitatea lui Claudiu (n.r. managerul firmei) este una diferită. Pot să îl compar într-un fel cu Steve Jobs.”
Capacităţile sistemului inventat de IT-iștii din Timişoara au fost testate cu succes şi de o echipă de exploratori în cadrul unei expediţii din Siberia, la minus 70 de grade. Aventurile lor pot fi urmărite în curând pe DigiWorld.