Câțiva IT-iști din Timișoara au vrut să reinventeze scrisul la tablă și le-a ieșit. Au reușit să facă un pix să scrie singur. Astfel, profesorul poate redacta lecţia de acasă, într-o aplicație, iar un program îl trimite către motoarele care pun în mișcare pixul. Astfel, la cursuri, profesorul explică şi pixul scrie singur.
Remus Tomșa, programator: „Două motoare controlate de un mic computer, am folosit un program open source pentru conversia fișierelor într-un format înțeles de program și transmisibil către motoare”.
Tinerii din Timișoara au făcut pixul dintr-o distracție și au folosit materiale nonconformiste precum cleme de prins foile, ață de pescuit și bobine pe care se înfășoară ața.
Claudiu Dungă, designer: „Și pe profesorii old school cred că îi va interesa. 00:43:28:06 + 00:42:46:10 Poți să desenezi grafice de funcții pe tablă la ora de matematică, poți să desenzi formule chimice la chimie la limba română scrii citate celebre pe tablă”.
Din momentul în care primește comanda, în funcție de viteza și puterea motoarelor, pixul poate scrie o propoziție chiar și în două minute.
Profesorii sunt încântați de pixul-minune și cred că le-ar prinde bine la ore, mai ales că vechile metode nu mai sunt privite cu interes de noile generații.
Adrian Kali, profesor: „Acum câțiva ani aici la liceu un coleg îmi spunea că sfântă este creta și tabla. Iată că nu au trecut 100 de ani. Aceste tehnologii mie personal mi-au făcut viața mai ușoară.
Dacă va fi produs în serie, pixul care scrie singur ar urma să coste aproximativ 30 de lei, spun IT-știi din vestul țării.