Cum a păcălit internetul această imagine cu o tânără motociclistă din Japonia
Data actualizării: Data publicării:
Fotografiile unei tinere motocicliste, mereu cu zâmbetul pe buze, s-au viralizat pe rețelele sociale din Japonia și toată lumea a început să se întrebe cine este fata fermecătoare.
Dar o parte din utilizatori cu ochi de vultur au observat că lucrurile nu se potriveau; brațul ei părea foarte păros într-o fotografie, iar într-o altă imagine în oglindă se vedea o altă față.
O emisiune TV a dezvăluit că vedeta de pe Twitter @azusagakuyuki era, de fapt, un bărbat de 50 de ani, pe nume Zonggu, potrivit BBC.
El a recunoscut că a folosit aplicații de editare foto pentru a-și crea un alter ego.
Zonggu a declarat pentru programul TV Getsuyou Kara Yofukashi că a vrut să își crească popularitatea pe rețelele sociale și a crezut că oamenii ar prefera să vadă o „femeie tânără și frumoasă” în locul unui „unchi bătrân”.
„Nimeni nu va citi ce postează pe contul său un bărbat normal, de vârstă mijlocie, care are grijă de motocicleta lui și face poze cu ea”, a spus el.
Zonggu a spus că a fost surprins de rezultatele editării cu aplicații precum FaceApp.
„Mai întâi am încercat, apoi s-a dovedit a fi foarte drăguț. Acum primesc și 1.000 de aprecieri, iar înainte primeam sub 10", a spus el.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Ciudat este că dezvăluirea lui Zonggu din emisiune a avut un feedback pozitiv din partea celor peste 19.000 de următitori ai săi. Mai mult, a câștigat fani în plus.
„Am urmărit emisiunea TV și am devenit fanul tău!”, i-a transmis un nou urmăritor. Alții i-au apreciat priceperea în utilizarea aplicațiilor.
Aplicațiile de editare precum FaceApp permit utilizatorilor să schimbe aspectul fețelor din fotografii, pentru a arăta mai tineri sau mai în vârstă, spre exemplu. Însă aceste instrumentele au stârnit și îngrijorare, iar FBI a avertizat în 2019 că o aplicație de acest gen dezvoltată în Rusia reprezintă o „amenințare potențială de contraspionaj”.