Decizie. Carnea artificială este sigură pentru consum. Din ce e făcută
Data publicării:
Burgerii din carne artificială sunt siguri pentru consum. Producătorii au primit aprobare de la autorităţile americane, ceea ce înseamnă că în curând îi pot vinde. Singura problemă rămâne preţul destul de piperat.
Chiar dacă nu conţin pic de carne, au acelaşi aspect şi aproape acelaşi gust, spun reprezentanţii start-up-ului Impossible Foods.
Burgerii lor sunt făcuţi din proteine din grâu şi cartofi, aditivi alimentari şi hem. Adică acea moleculă din compoziţia hemoglobinei, care îi dă culoarea roşie şi gustul metalic. Doar că nu va fi obţinută din carne, ci din soia.
Nu doar că vor semăna la miros şi gust, dar chiftelele fără urme de celule animale vor şi sângera.
Inginerii americani spun că produsele lor vor avea un impact pozitiv asupra mediului, pentru că vor folosi cu 75 la sută mai puţină apă şi se vor emite cu 87 la sută mai puţine gaze cu efect de seră.
Dacă lucrurile merg conform planului, vor să-şi deschidă o fabrică şi să producă lunar 500 de tone de carne artificială, suficientă pentru patru milioane de burgeri.