Ce fac studenții pentru a scăpa de căldura din cămine
Căldura le-a pus studenţilor mintea la contribuţie. Canicula s-a simţit şi în micile lor camere de cămin. Cei care au rămas în Bucureşti pe timpul verii au avut de-ales între umbra teraselor din campus şi răcoarea ştrandului. Cei mai inventivi dintre ei şi-au construit ventilatoare super-performante, ale căror pale se rotesc şi de 30.000 de ori pe minut, pe care le controlează cu ajutorul unor aplicaţii, tot de ei gândite.
Marian este student la facultatea de Calculatoare şi Informatică din Bucureşti. Aseară, aproape de miezul nopţii l-am găsit lucrând. Asta face mereu. Construieşte lucruri şi rezolvă probleme care apar zilnic. Sătul de căldura din camera lui, s-a apucat să construiască un ventilator.
„Ce vreau să fac în principiu este un ventilator care are la bază motorul acesta de 100W. Motoarele aceasta se folosesc în general pentru drone,” explică Marian Stoica, student.
Ventilatorul poate fi controlat de la distanţă, prin Bluetooth.
„Proiectul final mă va lăsa să controlez turaţia motorului de pe telefon,” adaugă Marian.
Până dimineaţă, Marian şi-a desăvârşit creaţia. La timp, spunem noi, pentru că termometrul arăta 30 de grade în cameră.
Abonându-te la Newsletter primești sinteza celor mai bune informații, articole și interviuri exclusive publicate de digi24.ro
Cei care n-au fost la fel de inventivi au ieşit cu păturile la umbră, pe iarba din faţa căminului.
„Cu greu. Ce e drept, avem o temperatură destul de ridicată şi după cum puteţi vedea am ieşit afară. Este foarte cald. Temperatura ajunge undeva la 35-40 de grade în cămin,” spune Valentin Adam, student.
Mâine, în Bucureşti nu vor fi mai mult de 32 de grade.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News