Doi bosniaci și un sârb au dezvoltat o aplicație de avertizare în caz de pericole precum furtuni, atentate teroriste sau furturi, relatează Balkan Insight.
Aplicația „Ping” se bazează pe o idee simplă: când utilizatorii observă un pericol, îi pot anunța pe toți utilizatorii aplicației printr-un singur clic, precizează Drazen Zigic, unul dintre cei trei dezvoltatori.
„Ping” a fost lansată la începutul acestei luni și deja a fost descărcată de peste 20.000 de oameni din întreaga lume.
Aplicația este gratuită, subliniază Zigic.
Programul de avertizare a fost creat de Drazen și de soția lui, Ivana, din Banja Luka, care trăiesc în prezent în Elveția, în timp ce colegul lor sârb din Belgrad, Stefan Serbedzija, se ocupă de aplicație.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
„La un moment dat, am ocupat al cincilea loc pe lista celor mai bune aplicații sociale gratuite”, a afirmat Ivana Zigic, precizând că în acest moment cei mai mulți utilizatori ai „Ping” sunt din India, Bosnia și Serbia.
Ideea de a crea o astfel de aplicație le-a venit soților Zigic în 2015, când cuplul își planificase o excursie la Paris cu câteva zile înainte de atentatul de la Charlie Hebdo.
„Acest atac ne-a impulsionat să ne gândim la așa ceva, deoarece nu am putut găsi ceva similar pe internet”, a spus Drazen Zigic.
„Ping” nu poate opri un glonț din a fi tras, dar „poate adăuga un nivel de securitate” pentru persoanele care se află într-o situație potențial periculoasă, a adăugat Zigic.
„Planurile noastre sunt mult mai mari. În prezent, avem doar o versiune pentru Android, dar cu ajutorul potențialilor investitori, îi vom putea dezvolta și mai mult conținutul și posibilitățile. Intenționăm să adaptăm soft-ul la ceasuri și mașini inteligente”, a mai declarat Drazen Zigic pentru Balkan Insight.
Zigic a mai precizat că va încerca să conecteze aplicația cu instituțiile guvernamentale, precum poliția și pompierii, astfel încât oamenii aflați în pericol să poată contacta aceste servicii mult mai rapid.