Apelul TikTok trebuie respins. Departamentul de Justiție al SUA cere anularea contestațiilor la legea care interzice aplicația

Data publicării:
TikTok app logo seen on smartphone screen. U.S. US flag o the blurred background. Stafford, UK, February 28, 2023
Departamentul de Justiție al SUA respinge toate argumentele invocate de TikTok. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Oficialii insistă ca proprietarul din China, ByteDance, să se separe de aplicația TikTok din SUA, deoarece este o amenințare la adresa securității naționale și a datelor cetățenilor. Departamentul de justiție al SUA a cerut unei curți de apel să respingă contestațiile împotriva legii care impune ca ByteDance, cu sediul în China, să renunțe la activele TikTok din SUA până pe 19 ianuarie sau, în caz contar, să fie interzisă.

TikTok, care are compania-mamă ByteDance, și un grup de creatori TikTok au intentat procese pentru a bloca legea care ar putea interzice aplicația folosită de 170 de milioane de americani.

Guvernul va depune un document secret la tribunal, a declarat vineri un oficial înalt al Departamentului de Justiție al SUA (DOJ), care va detalia preocupările suplimentare de securitate cu privire la proprietatea de către ByteDance a TikTok, precum și declarațiile FBI, Biroul Directorului de Informații Naționale și Justiție, divizia de securitate națională a departamentului, scrie The Guardian.

Departamentul susține că TikTok sub proprietate chineză reprezintă o amenințare gravă la securitatea națională pentru americani din cauza accesului său la vaste date personale ale cetățenilor și va argumenta că China poate manipula în secret informațiile pe care americanii le consumă prin TikTok.

Semnată de președintele SUA, Joe Biden, pe 24 aprilie, legea acordă TikTok și ByteDance timp până la 19 ianuarie pentru a se separa sau va fi interzisă aplicația. Casa Albă spune că dorește ca proprietatea din China să înceteze din motive de securitate națională, dar nu vrea interzicerea TikTok.

Departamentul respinge toate argumentele invocate de TikTok – inclusiv că legea încalcă primul amendament al drepturilor la libertatea de exprimare ale americanilor care folosesc aplicația video – declarând că legea are ca scop să abordeze preocupările de securitate națională, nu dreptul de a-ți exprima părerile și că are ca scop capacitatea Chinei de a exploata TikTok pentru a accesa informațiile personale sensibile ale americanilor.

Guvernul va spune instanței că eforturile TikTok de a proteja datele utilizatorilor din SUA sunt insuficiente.

Curtea de Apel a SUA pentru Districtul Columbia va susține argumente orale cu privire la contestația legală pe 16 septembrie, astfel soarta TikTok va fi decisă la mijlocul ultimelor săptămâni ale alegerilor prezidențiale din 2024.

Candidatul republican la președinție, Donald Trump, s-a alăturat TikTok și a spus unui intervievator în iunie că nu va susține niciodată o interdicție – în ciuda faptului că a semnat un ordin executiv prin care amenința că o va interzice, în 2020, când era președinte. Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, care candidează pentru funcția de președinte, și-a făcut cont pe TikTok în această săptămână.

Legea interzice magazinelor de aplicații precum Apple și Google să aibă disponibilă aplicația TikTok și interzice ca serviciile de găzduire pe internet să permită TikTok, cu excepția cazului în care ByteDance renunță.

Condusă de îngrijorările parlamentarilor americani că China ar putea accesa date despre americani sau să-i spioneze cu aplicația, măsura a fost adoptată cu o majoritate covârșitoare de Congresul SUA.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Când a fost inventată prima băutură alcoolică din lume. Era groasă, aromată și semăna cu o băutură preferată...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville