Administrația Biden interzice vânzarea programelor antivirus Kaspersky în SUA, din cauza legăturilor companiei cu guvernul rus (surse)

Data publicării:
KONSKIE, POLAND - May 21, 2022: www.kaspersky.com website displayed on laptop screen. Kaspersky Lab is a Russian multinational cybersecurity and anti-
S-a constatat că legăturile strânse ale companiei Kaspersky Labs cu guvernul de la Moscova prezintă un risc critic pentru SUA. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Administrația Biden va anunța măsuri care interzic vânzarea programelor antivirus realizate de Kaspersky Lab în Statele Unite, a declarat o persoană familiarizată cu problema pentru Reuters, citând marii clienți ai companiei din SUA, inclusiv furnizorii de infrastructură critică și instituții guvernamentale.

S-a constatat că legăturile strânse ale companiei cu guvernul de la Moscova prezintă un risc critic, a declarat o sursă din administrație pentru Reuters, adăugând că accesul privilegiat al software-ului la sistemele unui computer ar putea permite să fure informații sensibile de pe computerele americane, să instaleze malware sau să stopeze actualizările critice.

Noul pachet de măsuri măsuri, care folosește puterile largi create de administrația Trump, va fi cuplat cu o altă mișcare de a adăuga compania pe o listă de restricții comerciale, potrivit altor două surse, dând o lovitură reputației companiei care ar putea afecta vânzările sale în străinătate.

Anterior, Kaspersky a transmis că este o companie administrată privat, fără legături cu guvernul rus.

Mișcările arată că administrația încearcă să elimine orice risc de atacuri cibernetice rusești care ar putea veni din software-ul Kaspersky și continuă să constrângă Moscova, pe măsură ce Statele Unite au rămas fără soluții pentru noi sancțiuni pe care le-ar putea impune Rusiei.

De asemenea, arată că administrația Biden folosește o nouă autoritate puternică care îi permite să interzică sau să restricționeze tranzacțiile dintre firmele americane și companiile de internet, telecomunicații și tehnologie ale națiunilor „adversare străine” precum Rusia și China.

Și fostul președinte Donald Trump s-a folosit folosit de astfel de măsuri pentru a încerca să le interzică americanilor să folosească platformele chineze de socializare TikTok și WeChat, dar instanțele federale au oprit inițiativele.

Noile restricții privind vânzările programelor antivirus Kaspersky, care vor interzice, de asemenea, descărcările de actualizări de software, revânzările și licențierea produsului, intră în vigoare pe 29 septembrie, la 100 de zile după publicare, pentru a oferi companiilor americane timp să găsească alternative.

Kaspersky a fost de mult timp în vizorul autorităților de reglementare. În 2017, Departamentul pentru Securitate Internă a interzis programul său antivirus emblematic din rețelele federale, pretinzând legături cu serviciile de informații ruse.

Presiunea asupra afacerilor companiei în SUA a crescut după invazia Rusiei în Ucraina. Guvernul SUA a avertizat în mod privat unele companii americane a doua zi după începerea războiului că Moscova ar putea manipula software-ul conceput de Kaspersky pentru a le provoca daune.

Conform noilor reguli, vânzătorii și revânzătorii care încalcă restricțiile se vor confrunta cu amenzi de la Departamentul de Comerț. Dacă cineva încalcă voit interdicția, Departamentul de Justiție poate face dosar penal. Utilizatorii de software nu se vor confrunta cu sancțiuni legale, dar vor fi încurajați să nu-l mai folosească.

Kaspersky Lab, care are un holding în Marea Britanie și operațiuni în Massachusetts, a declarat că a generat venituri de 752 de milioane de dolari în 2022, de la peste 220.000 de clienți corporativi din aproximativ 200 de țări. Site-ul său web listează producătorul italian de vehicule Piaggio, Volkswagen, o nouă divizie de vânzare cu amănuntul în Spania și Comitetul Olimpic Qatar printre clienții săi.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale