Prognoza meteo pe două săptămâni pentru fiecare regiune. Nu scăpăm de caniculă și vor fi doar reprize scurte de ploaie

Data publicării:
canicula
Canicula şi disconfortul termic vor caracteriza regimul termic pentru următoarele zile. FOTO: Shutterstock

Canicula şi disconfortul termic vor caracteriza regimul termic pentru următoarele două săptămâni (17 - 30 iulie) şi doar în intervale scurte de timp probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în prima zi a intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 38 de grade, iar pe 18 şi 19 iulie va scădea uşor până la 36 de grade, valori ce vor caracteriza o vreme caniculară. În restul intervalului vremea va continua să fie călduroasă, dar mai sunt posibile şi intervale caniculare, cu o medie regională a temperaturilor maxime în general de 32 - 34 de grade. Media minimelor termice va fi de 18 - 21 de grade în prima săptămână şi de 16 - 18 grade în a doua parte a intervalului. Vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, averse pe arii mai extinse urmând a fi mai probabile între 20 şi 23 iulie şi în jurul datei de 26 iulie.

În Crişana, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 30 - 32 de grade, dar la începutul intervalului se vor înregistra valori termice peste 35 de grade şi va fi caniculă în cea mai mare parte a regiunii. În primele două nopţi, minimele termice vor fi în general de peste 20 de grade, iar în restul perioadei media acestora va fi de 16 - 18 grade. Vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, averse pe arii mai extinse urmând a fi mai probabile între 20 şi 23 iulie şi în jurul datei de 26 iulie.

În Transilvania, în prima zi, local va fi caniculă şi în această regiune, apoi tendinţa va fi de uşoară scădere, iar cu mici variaţii de la o zi la alta media temperaturilor maxime se va situa între 29 şi 31 de grade. Media minimelor termice va fi de 16 - 18 de grade în prima săptămână, cu cea mai caldă dimineaţă în 18 iulie şi în jurul a 14 grade în a doua parte a intervalului. Vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, averse pe arii mai extinse şi local însemnate cantitativ, urmând a se înregistra între 19 şi 23 iulie şi după 26 iulie.

În Maramureş, luni, media temperaturilor maxime va fi de 33 - 34 de grade şi local va fi caniculă, apoi tendinţa va fi de uşoară scădere, iar cu mici variaţii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime se va situa între 28 şi 30 de grade. Media minimelor termice va fi în general de 16 grade în prima săptămână, cu o dimineaţă mai caldă în 18 iulie, când se pot înregistra 18 - 19 grade şi de 14 - 15 grade în a doua parte a intervalului. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că vor fi intervale cu averse pe arii mai extinse şi local însemnate cantitativ, îndeosebi în zilele de 20, 22, 23 şi în jurul datei de 26 iulie.

În Moldova, în prima zi a intervalului, valul de căldură se va extinde în toată regiunea, astfel încât median temperaturilor maxime va fi de 35 - 36 de grade, apoi vor mai fi zile caniculare mai ales în partea sudică, cu medii ale temperaturilor maxime de 30 - 33 de grade. Pe timpul nopţilor se vor înregistra minime în general între 16 şi 19 grade, valorile cele mai ridicate urmând a se înregistra în perioada 17 - 23 iulie. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse pe arii mai extinse îndeosebi în perioada 20 - 24 iulie şi în 26 şi 27 iulie.

În Dobrogea, vremea va fi călduroasă şi în a doua jumătate a lunii iulie, media temperaturilor minime urmând a se menţine în general peste 32 de grade, iar mai ales în perioada 17 - 23 iulie, îndeosebi în partea continentală a regiunii va fi caniculă. Temperaturile minime vor avea o medie de 19 grade în primele două nopţi, va urca la 21 - 22 de grade în perioada 19 - 23 iulie (nopţi tropicale), apoi se va situa în jurul a 20 de grade. Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilităţii atmosferice (descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse şi posibil grindină) va fi mai mare în perioada 20 - 24 iulie. În restul intervalului, astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse.

În Muntenia, valul de căldură se va menţine aproape pe tot parcursul intervalului. Se vor înregistra mici variaţii termice de la o zi la alta, dar în general media temperaturilor maxime se va situa între 34 şi 37 de grade. Nopţile vor fi tropicale îndeosebi în perioada 19 - 23 iulie, când media temperaturilor minime va fi în jurul a 20 de grade, iar în restul intervalului va fi de 18 grade. Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilităţii atmosferice (descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse şi posibil grindină) va fi mai mare din noaptea de 19/20 iulie şi până pe 24 iulie. În restul intervalului, astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse îndeosebi în zona de deal.

În Oltenia, canicula se va menţine aproape pe tot parcursul intervalului. Se vor înregistra mici variaţii termice de la o zi la alta, dar în general media temperaturilor maxime se va situa între 34 şi 38 de grade. Nopţile vor fi tropicale îndeosebi în perioada 17 - 23 iulie, când media temperaturilor minime va fi în jurul a 20 de grade, iar în restul intervalului de 17 - 18 grade. Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilităţii atmosferice (descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse şi posibil grindină) va fi mai mare din noaptea de 19/20 iulie, în 20, 21 şi în jurul datei de 26 iulie.

La munte, vremea se va menţine caldă şi în zona montană. Până în 26 iulie, media temperaturilor maxime va fi în general de 22 - 23 de grade şi doar spre sfârşitul lunii se pot înregistra valori uşor mai coborâte, la o medie de 20 de grade. Media temperaturilor minime pe parcursul intervalului va oscila între 12 şi 14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Astfel, vor fi intervale cu averse pe arii mai extinse şi local însemnate cantitativ, îndeosebi între 20 şi 23 iulie, dar şi în zilele de 26 şi 27 iulie.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un bărbat și-a cumpărat cea mai ieftină mașină din lume. Ce poate să facă această la nici 2.500 de euro
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Richard Gere, dezvăluiri despre mutarea în Spania: „Soția mea mi-a dat șapte ani în SUA!” Alejandra e mai...
Adevarul
Cresc impozitele pe venituri din activități independente în 2025. Când se declară și cum se raportează
Newsweek
570 lei în plus la pensie timp de 6 luni pentru anumiți pensionari. Cum intri în posesia banilor?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Banner Aquatique kids 1280 x 720 px_nov_2024
(P) Aquatique este desemnată, din nou, Cea mai bună apă minerală plată pentru copii și Cea mai bună apă...
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Angelina Jolie, după ce a luat prima lecție de operă pentru filmul "Maria": "Am tras aer în piept și am...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...