Organizația „La blouse roumaine” acuză Louis Vuitton că folosește în noua colecţie cămăşi inspirate de portul popular românesc

Data publicării:
louis vuitton folosește fără drept modelul portului popular românesc
În cadrul postării de pe rețeaua socială Facebook, publicului îi este solicitată implicarea: să trimită fotografii cu poze la postare, să prezinte o scurtă descriere și să ceară brandului Louis Vuitton să scoată piesele din colecție până obțin acordul comunităților. Foto: Facebook/ La blouse roumaine

Organizația „La blouse roumaine” acuză casa de modă Louis Vuitton că foloseşte modelul cămăşii din Mărginimea Sibiului în noua colecţie 2024, inspirată de portul popular românesc. Aceasta ar fi creat colecția fără menţionarea originii şi fără acordul păstrătorilor de zestre culturală, se arată pe pagina organizației de pe rețeaua socială Facebook. 

Prin campania „Give Credit” se cere ca brandul „să scoată piesele din colecţie până la obţinerea acordului din partea comunităţilor, cu creditarea originii”.

„Dragi comunităţi din Mărginimea Sibiului, Oltenia de sub munte, Ţara Făgăraşului, Argeş, Sudul şi Centrul Transilvaniei şi orice persoană, colecţionar, artizan şi simplu iubitor, iubitoare a cămăşii şi portului specific Marginimii Sibiului, păstrat inclusiv în zonele unde au migrat oamenii din această regiune, va rugăm să ne sprijiniţi în noua campanie <<Give Credit>>(A da recunoaştere) ce are în centrul său utilizarea de către brandul Louis Vuitton a cămăşii de Mărginime in noua colecţie 2024, fără menţionarea originii şi acordul păstrătorilor de zestre culturală”, potrivit mesajului publicat pe La Blouse roumaine. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În cadrul postării de pe rețeaua socială Facebook, publicului îi este solicitată implicarea: să trimită fotografii cu poze la postare, să prezinte o scurtă descriere și să ceară brandului Louis Vuitton să scoată piesele din colecție până obțin acordul comunităților. 

Mesajul a fost trimis şi pe pagina brandului de mii de persoane, informează News.ro. 

Bluza este o creaţie a lui Nicolas Ghesquière care prezintă „această bluză vaporoasă îmbracă o siluetă romantică cu detalii grafice pentru un look proaspăt, boem. Este confecţionată din in, într-o croială amplă, iar mânecile balon şi decolteul sunt accentuate cu inserţii de dantelă contrastantă. Talia şi manşetele sunt elastice pentru a sublinia volumul, în timp ce legăturile largi din piele adaugă dimensiune în partea din faţă", este descrierea bluzei pe site-ul Louis Vuitton. 

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine a fabricat Pagerele bombă: Ancheta implică Ungaria în traseul dispozitivelor...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei