O suceveancă spune că a plătit aproape 5.000 de lei pentru un sejur all-inclusiv pe litoral, într-un hotel închis. Poziția companiei

Data actualizării: Data publicării:
femeie pe plaja intra in mare
Zeci de turiști au plătit vacanțe fictive pe litoral. Credit foto: Guliver/Getty Images

Țeapă cu rezervării all-inclusiv, pe litoral. O femeie din Suceava susține că a plătit aproape 5.000 de lei pentru o vacanță fictivă pe litoral. În realitate, hotelul prezentat online este închis și scos la vânzare. Când și-a dat seama că a fost înșelată, femeia a mers la Poliție, scrie stirisuceava.net. În situația ei sunt zeci de turiști din toată țara. Unii dintre ei au descoperit că au fost înșelați abia în momentul în care au ajuns la hotel și au găsit ușile închise. Între timp, conducerea companiei a oferit și un punct de vedere pentru Digi24.ro, pe care îl redăm integral mai jos.

UPDATE 25.07.2024, ora 18:00

Într-o reacție transmisă prin e-mail către Digi24.ro, reprezentanții firmei Sunrise Travel SRL (Hotelurile Fernweh No 5/ Kryona) spun cum stă situația din punctul lor de vedere: 

"Înainte de toate, o să vă scriem despre relația comercială cu clientul.  Neîndeplinirea obligațiilor contractuale nu este infracțiune (am observat că pentru orice neînțelegere, nemulțumire, clientul sesizează poliția, probabil că a devenit o practică în îndeplinirea scopului). Chiar dacă se întâmplă să existe și promovări a ceva ce nu există, nu este cazul nostru și se poate verifica înainte de a aduce acuzatii. 
 
Fiecare client a primit informații despre anularea rezervării, înainte de sosire, condiții de relocare,  termene de rambursare (condiții de care au luat cunoștință la momentul rezervării și pe care le-au acceptat). Dar, clientul a ales să nu aștepte să i se ofere relocare sau rambursare și s-a deplasat la imobil ca să constate ceea ce deja știa de la noi, să constate că nu s-a deschis inca unitatea, să deranjeze liniștea și ordinea publică, să alarmeze toată zona despre ceva ce inventa. 
 
Hotelul există, compania este reală, înființată în baza unor documente în condițiile legii, clienții  aveau atât adresa cât și alte informatii pe website. Nu răspundem de informațiile transmise de alte site-uri care ne promovează și asupra cărora nu avem control total, clientul poate sa verifice informațiile pe website oficial. Pe lângă aceste acțiuni, clienții  au postat în grupuri pe Facebook și alte platforme o situație așa cum au vrut ei să pară pentru a-și exprima nemulțumirile, neadevărată (nu este o înșelătorie și dacă fiecare ar fi făcut minime cercetări și ar fi respectat termenii și condițiile unității în cazul unei anulari din partea hotelului, ar fi înțeles că nu este o înșelătorie). 
 
Redeschiderea imobilului pentru sezonul 2024 era programată  în luna iunie, când aveam primele rezervări (până în 6 rezervari)  și din cauza unei situații neprevăzute de forță majoră, am fost nevoiți să anulam aceste câteva rezervări din luna iunie. Am amânat și  urma să redeschidem unitatea în luna iulie. 
 
Clienții nemulțumiți care nu au așteptat nici măcar o zi să li se ramburseze suma pentru sejurul anulat, au îngreunat procesul de redeschidere, au publicat o situație denaturata, au calomniat proprietatea,  aspecte negative care au condus la multe anulari din partea altor clienți care urmau sa vina chiar și în luna august, rezervări care puteau fi onorate, au blocat alte rezervări, au condus la multe plângeri la poliție și alte instituții de control,  la sesizarea presei, la sesizarea platformelor de promovare turistica care sunt foarte sensibile și suspenda imediat vizibilitatea proprietății până când se fac verificari care uneori durează mai mult decât o lună( trece sezonul). Astfel s-a creat un cerc vicios, care în prezent ne-a pus în  imposibilitatea de a mai redeschide unitatea de cazare. 
Desfășurăm o activitate legală, autorizată în baza unor coduri caen care nu necesită întotdeauna și alte autorizații precum clasificare caen 6820 de ex. (a se verifica actul constitutiv). Unde a fost necesar, am clasificat marca comercială. Am efectuat rezervări la adresa spațiului pe care îl deținem legal, prin intermediul societății care are sediul secundar la adresa la care am efectuat rezervările (Strada D3, Nr. 31, Mamaia Sat Năvodari, judet Constanța). Atât Kryona, cât și Fernweh No 5 sunt denumirile care ne promovează online, sunt denumiri care se află la aceeași adresă, o clădire poate fi împărțită în mai multe aripi și promovată sub mai multe denumiri.
 
Clientul trebuie să primească serviciile cf cu oferta rezervată în baza promovarii online, ceea ce a văzut în imagine, la adresa menționată în rezervare. Deținem posesia imobilului  prin contract  valabil în prezent cu o durată până in anul 2026. Compania a funcționat în parametri normali și în sezonul 2023, dar și după aceea până în luna iunie 2024. Imposibilitatea de a deschide unitatea de cazare  la data programată are alte motive la bază de care nu ne facem vinovați și care vor fi prezentate organelor abilitate la cerere. 
 
Referitor la cele declarate de către  directorul general și acționar majoritar, reprezentant legal al societatii SA de la care am preluat imobilul, va informăm că noi ne-am respectat toate obligațiile  cf contract inclusiv cele de plata. În luna iunie ni s-au propus din partea acestora, anumite  modificari ale contractului în favoarea lor, modificări pe care le-am analizat înainte de deschiderea sezonului 2024. 
 
În concluzie, orice spunem și facem trebuie să fie susținut cu documente legale si probe, altfel sunt doar afirmații nederminate, de natură calomnioasă sau infracțiuni", au transmis, în exclusivitate pentru Digi24.ro, reprezentanții firmei Sunrise Travel SRL.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Femeia făcuse rezervarea pe 14 iunie 2024. Pentru sejurul de șapte nopți all-inclusive, a plătit în avans 4.662 de lei, bani pe care i-a virat în contul indicat de reprezentanții firmei.

Ulterior, căutând informații despre hotelul în care urma să-și petreacă vacanța, femeia a descoperit că fusese victima undei înșelăciuni. În realitate, hotelul este închis și scos la vânzare. A fost momentul în care a mers la Poliție și a făcut plângere.

"Luni, 22 iulie, la orele 14:30, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de către Mirela G., din municipiul Suceava, cu privire la faptul că în urma unei tranzacții online a fost înșelată cu suma de 4.662 de lei.

La data de 14.06.2024 femeia a făcut o rezervare online pentru un sejur de 7 (șapte) nopți tip all-inclusive în perioada 26.07.2024-02.08.2024, la hotelul Fernweh no. 5 din stațiunea Mamaia, jud. Constanța, achitând prin virament bancar suma de 4.662 de lei, aferentă plății sejurului către Sunrise Travel SRL.

Ulterior, respectiv la data de 21.07.2024, femeia a observat în spațiul online mai multe recenzii cu privire la hotelul Fernweh no. 5, constatând că hotelul este închis și pus spre vânzare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, cercetările fiind continuate de către lucrătorii BIC", au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

Digi24.ro a încercat să ia legătura cu reprezentanții societății comerciale acuzate de înșelăciune, însă până acum nu am primit niciun răspuns.

Numele firmei este, însă, similar cu denumirea comercială a unei agenții de turism din Câmpina. Reprezentanții acesteia au declarat, pentru Digi24.ro, că primesc zeci de telefoane de la clienții înșelați.

"Este o confuzie de nume. Avem alt CUI, noi avem denumirea comercială așa, ei au numele firmei. Pur și simplu, cred că niște persoane răuvoitoare au luat denumirea asta, ca să se folosească de ea și să aibă mai multă credibilitate. Nici nu știu cum funcționează cu numele acesta, 'travel', pentru că nu cred că au licența obținută de la Ministerul Turismului.

Săptămâna aceasta am demarat procedurile să înregistrăm marca la OSIM, dar va dura. Ne sună zeci de oameni din toată țara, care au luat țeapă. Le explicăm care e confuzia și ce pot să facă. Am demarat procedurile să ne înregistrăm marca la OSIM pentru ca mai apoi să putem obliga, în instanță, firma respectivă să își schimbe numele", a transmis Adrian Oancea, directorul agenției de turism din Câmpina.

În situația femeii din Suceava sunt zeci de turiști din toată țara. Unii dintre ei au descoperit că au fost înșelați abia când au ajuns la hotel și au găsit ușile închise. Pentru cazarea fictivă oamenii au plătit între 1.000 și 12.000 de lei.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Anul în care sunatul după doctori s-a încheiat. Schimbările pe care ni le pregătesc ...
Digi FM
A divorțat după 17 ani de căsnicie, iar acum are o nouă iubită. Andrei Aradits: „Nu, nu mi-e teamă să sufăr...
Pro FM
Katy Perry, talie tot mai subțire după ce ar fi recurs la dieta logodnicului Orlando Bloom. Artista a negat...
Film Now
„Îţi dă, dacă ai noroc, două duble”. Tilda Swinton, despre ce înseamnă cu adevărat să lucrezi cu Almodovar
Adevarul
Un important bancher anunță momentul în care vom intra oficial în criză. „Cei 250 miliarde euro s-au dus 90%...
Newsweek
SURSE Pensia pe ianuarie poate întârzia și 10 zile. Casele de Pensii NU au calendarul plăților
Digi FM
Cum se simte Florin Piersic după anul greu traversat: "Sper să prind și ziua în care am să împlinesc 89 de...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Cum arată un câine care a dispărut timp de 4 luni și a trăit în sălbăticie. Stăpânii abia l-au recunoscut...
Film Now
56 de ani și e un pachet de mușchi. Hugh Jackman, pozat la bustul gol pe o plajă din Australia
UTV
Mariah Carey ii semneaza sanul Rihannei, intr-un moment inedit, la ultimul concert de Craciun al artistei