O ambulanţă a accidentat un pieton care traversa neregulamentar, în București. Şoferul avea o alcoolemie de 0,23 mg/l

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta
FOTO: Shutterstock

Un pieton care traversa neregulamentar pe Calea Dorobanţi a fost accidentat, joi, de o ambulanţă care se deplasa fără a avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, şoferul fiind depistat cu o alcoolemie de 0,23 mg/l.

ACTUALIZARE: Şoferul ambulanţei este cercetat disciplinar. Este verificată, de asemenea, activitatea revizorului SABIF pentru că nu a aplicat procedura de testare a angajatului la intrarea în tură.

”Comisia de disciplină a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti –Ilfov (SABIF) declanşează astăzi, 6 iunie 2024, cercetarea disciplinară în cazul ambulanţierului care a provocat un accident seara trecută, în timp ce se deplasa, în misiune, cu o ambulanţă de transport neasistat. Este vorba despre un ambulanţier care s-a prezentat la serviciu în seara zilei de 05.06.a.c. şi, în timpul unei misiuni, a lovit uşor o persoană fără adăpost din Bucureşti, care traversa neregulamentar strada”, a transmis, joi, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că oficialiin instituţiei au fost anunţaţi că şoferul consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0,23%.

”Comisia de disciplină va analiza acest caz şi activitatea revizorului SABIF, din tura respectivă, care nu a respectat procedura existentă în ceea ce priveşte testarea şoferilor, cu alcooltestul, la înscrierea în programul de lucru. Precizăm că, la SABIF există procedură operaţională privind testarea cu alcooltestul pentru toţi conducătorii auto la înscrierea în program”, a mai transmis sursa citată.

Instituţia precizează că miercuri seară, ambulanţierul în cauză a întârziat la programul de lucru cu jumătate de oră, fapt menţionat şi pe foaia de parcurs.

”Din cauza faptului că existau cazuri în aşteptare, revizorul a urgentat intrarea în programul de lucru fără a respecta procedura, respectiv fără a efectua testarea cu alcooltestul, în cazul prezentat”, se mai arată în comunicat.

"Cei doi colegi vor suporta consecinţele legale pentru faptele lor. La SABIF avem toleranţă 0 pentru cei care încalcă voit conduita profesională. Este inadmisibil consumul de alcool, dar şi neaplicarea procedurilor pe care noi le avem şi pentru care organizăm sesiuni de instruire permanente. Este de notorietate nevoia stringentă de personal suplimentar în cadrul serviciului, având în vedere deficitul de personal cu care ne confruntăm de ani de zile, însă avem proceduri clare care nu pot fi încălcate, indiferent de situaţie”, a declarat dr. Alis Grasu, manager SABIF.

Persoana fără adăpost care a fost lovită de ambulanţă a fost transportată imediat la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi se află în stare bună, externată, în afara oricărui pericol.

Știre inițială: "Conducătorul unei ambulanţe SABIF, în vârstă de 50 de ani, care se deplasa pe Calea Dorobanţi dinspre Şoseaua Ştefan cel Mare către Piaţa Dorobanţi, fără a avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, a surprins şi accidentat un pieton, care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure", informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Pietonul, în vârstă de 47 de ani, a fost transportat la Spitalul Floreasca, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

"Conducătorul ambulanţei SABIF a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la sediul INML în vederea prelevării mostrelor biologice", arată sursa citată.

În continuare, se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul de circulaţie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
S-a dus cu 2 litri de ulei uzat la Auchan și mare i-a fost mirarea. Ce a aflat imediat
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Dieta care îl ajută pe Sting să arate atât de bine la 73 de ani
Film Now
Zendaya, despre presiunea adusă de faimă: „Nu știu dacă o pot gestiona, am fost mereu un copil timid!” Cum...
Adevarul
Mâncarea care poate provoca cancer după o singură înghițitură. Semnalul de alarmă tras de medici
Newsweek
Ziua când pensia intră pe card în octombrie s-a schimbat. 2.300.000 pensionari sunt vizați
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...