O aeronavă Spartan și un elicopter Black Hawk acționează pentru stingerea unui incendiu de pădure, în judeţul Caraş-Severin

Data actualizării: Data publicării:
avion spartan 27 in zbor deasupra campului
Foto: MApN

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române actionează, luni, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona fondului forestier al comunei Moldova Nouă, județul Caraş-Severin, informează Ministerul Apărării Naționale. La intervenție s-a alăturat și un elicopter Black Hawk, transmite News.ro.

ACTUALIZARE 20.44 „În aceste momente, un elicopter Black Hawk acţionează pentru stingerea incendiului de fond forestier produs în apropiere de localitatea Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, alăturându-se unei aeronave C-27J Spartan din cadrul Forţelor Aeriene Române. Misiunea resurselor de intervenţie de la sol este îngreunată de terenul accidentat în care se manifestă incendiul şi de lipsa surselor de alimentare cu apă, fiind necesară intervenţia aeronavelor, pentru limitarea propagării şi stingerea incendiului. Misiunea este în dinamică şi va continua până la lichidarea incendiului”, a transmis Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv).

Știrea inițială 

Aeronava a decolat pentru executarea primei misiuni din Baza 90 Transport Aerian Otopeni în jurul orei 16.00, mai spune comunicatul de presă al MApN.

Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere că există riscul de propagare la alte suprafețe de pădure și că acțiunile forțelor de intervenție specializate sunt îngreunate de terenul accidentat și de lipsa surselor de apă.

MApN reamintește că, începând cu 14 august, Forțele Aeriene Române desfăşoară misiuni şi în Republica Albania, în sprijinul forțelor de intervenție, pentru stingerea incendiilor de pădure cu care se confruntă această țară. Până în prezent, aeronavele C-27J Spartan au avut 24 ieşiri și au transportat 122 de containere cu apă.

În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta până 6.000 de litri de apă (maximum șase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multor incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău, mai arată sursa citată.

De asemenea, în anii precedenți, Forțele Aeriene Române au executat misiuni pentru stingerea incendiilor de pădure din Franța, Republica Slovenia, Grecia și Macedonia de Nord.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Când a fost inventată prima băutură alcoolică din lume. Era groasă, aromată și semăna cu o băutură preferată...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville