Guvernul va trimite la Bruxelles o evaluare a pagubelor de la inundațiile din județul Galați, anunță Ciolacu. Ce sumă va obține România

Data publicării:
ciolacu galati
Foto: Marcel Ciolacu Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Executivul va transmite la Bruxelles, până la 1 noiembrie o evaluare completă a pagubelor, astfel încât România să primească de la Comisia Europeană aproximativ 1,5 miliarde euro, pentru a reface integral în județul Galați infrastructura afectată de inundații și pentru realizarea  amenajărilo hidrografice necesare pentru protejarea localităților și oamenilor din acele zone.

Sunt făcute lucrări de refacere a infrastructurii în zonele afectate de inundații din Galați, la patru poduri, patru podețe, peste 20 km de drum, pentru care Guvernul a alocat de urgneță 62 milioane de lei, a adăugat Marcel Ciolacu, care împreună cu ministrul Transporturilor Sorin Grindeau a făcut, sâmbătă, o vizită în localitățile afectate de inundații din județul Galați. 

„Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă! De aceea m-am întors astăzi în localitățile afectate de inundații din județul Galați, pentru a vedea ce s-a realizat până acum și pentru a discuta cu oamenii. Felicit autoritățile locale pentru eforturile depuse! Grație lor, speranța a renăscut aici! Și la Slobozia Conachi, și la Pechea, și la Cudalbi, și la Costache Negri, și la Valea Mărului și în toate localitățile afectate! Se lucrează intens la refacerea infrastructurii. Sper ca, în cel mai scurt timp, cele 4 poduri, 4 podețe și cei peste 20 km de drum, pentru care au fost alocate în regim de urgență 62 de milioane de lei să fie refăcute complet. De asemenea, se lucrează și la consolidarea terasamentelor și refacerea porțiunilor deteriorate ale căii ferate pe ruta Galați – Bârlad. De aceea, am venit împreună și cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, ca să ne asigurăm că lucrările se vor face rapid. Îi mulțumesc în mod deosebit colegului meu, Costel Fotea, și tuturor primarilor de aici, implicați nu doar în coordonarea lucrărilor, dar și în evaluarea pagubelor”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă pe Facebook. 

Șeful Guvernului a mai spus că va fi trimisă o evaluare totală a tuturor pagubelor făcute de inundațiile din localitățile județului Galați pentru a obține bani de la Comisia Europeană ca să fie refăcută integral infrastructura.

„Până pe 1 noiembrie vom transmite la Bruxelles, evaluarea completă a tuturor pagubelor astfel încât cu banii primiți de la Comisia Europeană ( aprox. 1,5 miliarde de euro) să refacem integral infrastructura de aici și să realizăm amenajările hidrografice necesare pentru protejarea localităților și oamenilor de aici. Țin să le mulțumesc în mod special pompierilor, militarilor, tuturor forțelor de intervenție care sunt aici încă de la început ajutând în permanență oamenii! ! Știu că nu a fost ușor! Dar efortul lor se vede cu ochiul liber – drumurile sunt curățate, iar mâlul a fost scos în mare parte din casele și curțile oamenilor”, a conchis Ciolacu.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Șoferii români scapă de amenda instant pentru lipsa rovinietei. Schimbarea din Codul Rutier care...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Eminem, în lacrimi când și-a văzut fiica mireasă. Mesajul ei l-a topit: "În inima mea, eu voi rămâne mereu...
Film Now
Zendaya, despre presiunea adusă de faimă: „Nu știu dacă o pot gestiona, am fost mereu un copil timid!” Cum...
Adevarul
O nouă înfrângere pentru Emma Răducanu. De ce i-a fost luată „bijuteria” de 180.000 de euro
Newsweek
Ziua când pensia intră pe card în octombrie s-a schimbat. 2.300.000 pensionari sunt vizați
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...