Numit Under, restaurantul a fost proiectat de firma norvegiană de arhitectură Snohetta, transmite CNN.
Vorbim despre un bloc de beton cu ferestre panoramice, scufundat la cinci metri adânci pe patul mării.
Restaurantul este structurat pe trei nivele, are o capacitate de 100 de persoane și forma unui periscop.
„Unul dintre beneficiile acestei clădiri este legat de felul în care conectează natura și pământul și modul în care poți coborî de pe uscat în siguranță, printr-o structură tubulară, până pe fundul mării”, a precizat Rune Grasdal, arhitectul-șef al proiectului.
„Acest proiect este un amestec frumos de nebunie și rațiune. Cu siguranță, trebuie să fii un pic neînfricat ca să creezi ceva atât de spectaculos”, scrie pe site-ul restaurantului Gaute Ubostad, coproprietarul Under.
Bucătarul-șef Nicolai Ellitsgaard și-a axat meniul pe fluxul anotimpurilor, dar fructele de mare vor fi predominante.