Foto Vulcanul din La Palma atrage turiștii fascinați de dezastre: "Este o ocazie unică în viață să vezi așa ceva. A meritat să venim"
Data actualizării: Data publicării:
Turiștii pleacă din La Palma după ce vulcanul a început să erupă, acum trei săptămâni. În locul celor care căutau plajă și soare, au venit vizitatorii atrași de dezastre. Și au ce să vadă. Erupția nu pare să se domolească.
"Este o ocazie unică în viață să vezi așa ceva. A meritat să venim. Este trist să vedem că lava curge și că distruge mai multe clădiri, dar este bine că putem vedea frumusețea naturală a vulcanului", spune o femeie.
"Este incredibil, este foarte multă gălăgie. Se văd puterea și frumusețea vulcanului", afirmă un turist.
"Este spectaculos, în același timp te bucuri de frumusețea naturii și simți drama populației", adaugă altul.
Versantul nordic al vulcanului s-a prăbușit parțial, iar un nou flux de lavă a distrus alte clădiri și se îndreaptă spre zona industrială a insulei.
Până acum, aproape 500 de hectare de teren au fost arse, iar suprafața crește mereu. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Poate de aceea, turiștii care caută dezastre simt că pot urmări erupția în siguranță.
Conul vulcanului din La Palma s-a prăbușit parțial în urmă cu câteva zile, iar râul de lavă s-a lărgit și înaintează spre ocean. Lava, care are o temperatură de peste 1.000 de grade Celsius, curge pe acelaşi canal ca înainte, așa că autoritățile au decis că nu mai sunt necesare alte evacuări.
De la începutul erupţiei, lava a distrus peste o mie de clădiri şi a provocat daune uriaşe agriculturii şi infrastructurii insulei.
Vulcanul Cumbre Vieja din sudul insulei La Palma, care este mai puţin cunoscută turiştilor comparativ cu celelalte Insule Canare de pe coasta de vest a Africii, precum Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura şi Lanzarote, a erupt pe 19 septembrie, pentru prima dată în 50 de ani.
Vulcanologii nu au putut estima cât timp va rămâne activ Cumbre Vieja.