„Vom câștiga dacă vom folosi arme nucleare în Ucraina?” Răspunsul șocant dat de un general cecen, apropiat de Kadîrov

Data publicării:
Intercontinental ballistic missile test Russia
Testarea în Rusia a unei rachete balistice intercontinentale nucleare, imagine de arhivă cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Generalul Apti Alaudinov, unul dintre cei mai apropiați aliați ai liderului cecen Ramzan Kadîrov și considerat chiar un succesor al acestuia, a afirmat că nu se poate vorbi despre o „victorie” a Rusiei în cazul în care Kremlinul ar decide folosirea de arme nucleare în conflictul din Ucraina, care ar provoca moarte „unui mare număr de nevinovați”. Alaudinov a admis, în același timp, că Putin a avut dreptate când s-a întrebat „Ce rost ar mai avea o lume fără Rusia?” și că, într-un astfel de caz, folosirea de armament nuclear ar fi justificată.

„Vom câștiga dacă vom folosi arme nucleare?”, s-a întrebat Apti Alaudinov, în cadrul unei intervenții video publicate pe contul de Telegram al unui blogger militar rus.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Dacă vom câștiga (în Ucraina) prin folosirea de arme nucleare, nu va fi chiar o victorie”, a continuat generalul cecen.

„Dacă se va ajunge la folosirea de arme nucleare - ale noastre și ale inamicilor noștri - atunci, îmi pare rău să v-o spun dar 1: foarte puțini vor supraviețui și 2: aceia care vor supraviețui, vor ajunge să trăiască în niște condiții oribile”, a spus Alaudinov.

Să fie clar că, dacă vom obține victoria prin uciderea unui mare număr de nevinovați și mai puțin nevinovați, asta nu va arăta chiar a victorie

În opinia generalului cecen, „operațiunea militară specială” (expresia folosită de oficialii și propaganda Moscovei pentru a defini invazia forțelor ruse în Ucraina) se va încheia fără recurgerea, de către Kremlin, la arme nucleare.

„Dacă - Doamne ferește - actuala conducere a țării va fi nevoită să folosească astfel de arme... desigur dacă se pune problema supraviețuirii Rusiei, atunci voi fi sincer: «Ce rost ar mai avea o lume fără Rusia?», așa cum a spus-o și comandantul nostru suprem (Vladimir Putin) și aici sunt cu totul de acord cu el. Dar, dacă nu va fi o problemă existențială pentru Rusia, atunci nu noi ar trebui să folosim primii armele nucleare”, a spus generalul cecen.

În luna aprilie, Apti Alaudinov, cel mai apropiat aliat al liderului cecen Ramzan Kadîrov, a amenințat la televiziunea rusă Alianța Nord-Atlantică și a spus că, până în 2030, „blocul NATO va înceta să mai existe în formatul în care există astăzi”.

Alaudinov a fost numit în funcția de șef adjunct al Direcției principale pentru activități militaro-politice a Ministerului rus al Apărării chiar de președintele rus Vladimir Putin. El este și comandantul forțelor speciale cecene Ahmat, iar presa rusă independentă scrie că este, cel mai probabil, succesorul liderului cecen Ramzan Kadîrov.

Într-o intervenție la televiziunea publică rusă, în emisiunea propagandistei Olga Skabeeva, Alaudinov a amenințat țările NATO că „vor îngenuchea în fața Rusiei”. „Rusia va câștiga în această operațiune militară specială și pe toate celelalte câmpuri de luptă. Da, va trebui să luptăm din greu până în 2029-2030, dar vă pot asigura că rezultatul acestei operațiuni militare speciale va fi că blocul NATO va înceta să mai existe în formatul în care există astăzi. Cele mai multe dintre acele state, care astăzi aleargă după America, vor îngenunchea și vor jura credință Rusiei, cerând să fie acceptate în coaliția noastră”, a spus Alaudinov.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu