Uniunea Europeană va da Marea Britanie în judecată, dacă aceasta va refuza să plătească factura de ieşire din blocul comunitar în valoare de 60 de miliarde de euro. Banii reprezintă achitarea obligaţiilor aferente apartenenţei la UE timp de 43 de ani. Informaţiile apar într-un document obţinut de o publicaţie din Olanda.
În document este schiţată şi strategia Uniunii Europene în negocierile cu Londra. Asfel, blocul comunitar va insista, printre altele, pe condiţionarea accesului la piaţa unică de respectarea de către Marea Britanie a celor patru libertăţi comunitare, respectiv libera circulație a capitalului, serviciilor, persoanelor și bunurilor, dar şi pe propunerea unui acord pentru reglementarea situaţiei cetăţenilor britanici în UE şi a cetăţenilor comunitari în Regat.
Între timp, marile companii internaţionale încep să-şi strângă bagajele din Londra. Goldman Sachs va muta sute de angajaţi de acolo înainte de Brexit.
Premierul britanic a anunțat că va activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona pe 29 martie, declanşând procesul formal de ieşire a ţării din Uniunea Europeană. De la această dată, vor urma doi ani de negocieri Londra-Bruxelles care vor culmina cu ieşirea Marii Britanii din UE.