Cum s-a văzut din România nunta regală, dar explicată de un britanic? Într-un interviu acordat Digi24, ambasadorul Regatului Unit la București a comentat felul în care mirii au reuşit să împletească tradiţiile şi modernul în nunta lor.
Paul Brummell spune că evenimentul de azi a reflectat întocmai personalităţile mirilor. Un sondaj publicat zilele trecute în Marea Britanie a descoperit că prinţul Harry e cel mai popular membru al familiei regale britanice în rândul românilor. Este chiar mai îndrăgit decât tatăl lui, prinţul Charles, despre care ştim că e o prezenţă îndrăgită în România.
Alina Mărculescu Matiş, jurnalist Digi24: Domnule ambasador, ce spune despre direcţia în care merge familia regală britanică, această nuntă regală, cu amestecul ei fascinant de tradiţie şi de nou?
Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România: Nunţile regale britanice au întotdeauna o semnificaţie deosebită. Promovează tradiţiile de curte, protocolul şi eticheta de rigoare. Este şi spiritul de modernitate, cum am văzut la nunta prinţului William cu ducesa Kate. Consider că evenimentul va reflecta încă o dată tradiţiile noastre, dar, în acelaşi timp, personalităţile prinţului Harry şi ale lui Meghan. Pot să dau un exemplu: cei doi au anunţat şi au rugat invitaţii ca, în locul tradiţionalelor cadouri de nuntă, să doneze bani către şapte organizaţii caritabile, care sunt special alese de ei.
Alina Mărculescu Matiş: Vedem că, încă o dată, această nuntă regală e privită cu extrem de mult entuziasm, nu doar în Marea Britanie, cum ne-am putea aştepta, ci în tot restul lumii, inclusiv aici, în România. Cum vă explicaţi această fascinaţie?
Paul Brummell: Într-adevăr, entuziasmul pentru nunta regală a ajuns la cote foarte înalte. Se estimează că 2 miliarde de telespectatori vor urmări nunta prinţului Harry cu Meghan. Familia regală britanică doreşte să sublinieze semnificaţia acestui eveniment, pentru că vorbim de doi oameni care se iubesc foarte mult. Personal, le urez o viaţă frumoasă, plină de împliniri!