Întrebat marți dacă a discutat luni cu Ursula von der Leyen despre propunerea României pentru postul de comisar, așa cum anunțase, premierul Marcel Ciolacu a fost destul de laconic.

”Am discutat, o să discut și astăzi, o să discut și mâine, e o procedură, doamna președintă nu a terminat încă toată structura”, a declarat Ciolacu.

Joia trecută, premierul a declarat că eurodeputatul PSD Victor Negrescu, actual vicepreședinte al Parlamentului European, este propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european din partea României.

"În ce privește comisarul, nu e prima oară când o spun, am mers cu un nume. El este actualul vicepreședinte al Parlamentului European, domnul Victor Negrescu. Normal că mi-am făcut și un calendar, un deadline. Eu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea Guvernului României. Acest atribut este exclusiv al prim-ministrului, dar, cum este și normal, și deja am și stabilit cu domnul președinte Nicolae Ciucă, vom avea o discuție în următoarele zile", a spus Ciolacu la Bruxelles, după o întrevedere cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Victor Negrescu, nuanțat

A doua zi, Victor Negrescu a avut la Digi 24 o declarație mai nuanțată: ”Domnul premier Marcel Ciolacu a spus că aceasta este propunerea pe care domnia sa a făcut-o, însă în cursul săptămânii următoare înțeleg că vor exista discuții atât cu partenerii noștri din coaliție cât și cu președintele României. Pentru că, așa cum a precizat și domnia sa, vorbim de o comunicare instituțională. În contextul acesta cred că trebuie să așteptăm până săptămâna viitoare pentru a vedea o propunere oficială în acest sens. Sunt mai multe nume vehiculate, da, al meu este vehiculat cel mai des”. 

”În acest moment propunerea mea personală este domnul Victor Negrescu", a reiterat luni Ciolacu, înainte de a avea o nouă discuție telefonică cu șefa Comisiei Europene. Premierul a mai spus că o să aibă o discuție și cu liderul liberalilor Nicolae Ciucă, dacă se impune, și cu președintele României”.