Orban, despre Ursula von der Leyen: „Slăbuţă ca roua”. Premierul maghiar spune că șefa CE trebuie să primească „instrucţiuni mai bune”

Data actualizării: Data publicării:
viktor orban si ursula von der leyen
Viktor Orban o consideră pe Ursula von der Leyen „angajata noastră”, care trebuie să primească „instrucțiuni mai bune”. Foto: Profimedia

Ursula von der Leyen, preşedinta realeasă a Comisiei Europene, nu este un adversar politic, ci „angajata noastră”, a declarat premierul ungar Viktor Orban, care califică mandatul trecut al șefei executivului comunitar „slăbuţ ca roua”. El îi consideră adversari pe liderii de partide despre care spune că lucrează împotriva Ungariei în PE, precum Manfred Weber (PPE), pe care îl cataloghează drept „maghiarofob”, adept al războiului şi al migraţiei.

Prim-ministrul ungar, a cărui ţară deţine preşedinţina Consiliului UE, a evaluat performanţele Ursulei von der Leyen din ultimii cinci ani ca fiind „slăbuţă ca roua”.

„UE a eşuat în tranziţia ecologică şi va distruge industria europeană dacă lucrurile vor continua tot aşa”, a declarat Viktor Orban vineri la postul public de radio Kossuth, potrivit MTI, preluată de News.ro.

În ceea ce priveşte problema războiului, el spune că UE nu se focusează pe pace, ci pe intrarea în război alături de ucraineni, iar migranţii continuă să vină.

„O perioadă de cinci ani ar trebui să le ofere europenilor mult mai mult”, a apreciat el.

În continuare, el a adăugat: „Von der Leyen nu este adversarul nostru politic”, ci „angajata noastră”, deoarece are sarcina, în calitate de preşedinte al Comisiei, să pună în aplicare orientarea stabilită de prim-miniştri. Ursula von der Leyen îşi primeşte salariul de la bugetul UE, deci este dependentă: trebuie să facă ceea ce spun prim-miniştrii, a explicat el.

„Instrucţiuni mai bune” pentru von der Leyen

În opinia lui Viktor Orban, adevărata problemă nu este ceea ce preşedintele Comisiei nu a făcut, ci faptul că prim-miniştrii o lasă să facă acest lucru, adică să nu facă mai mult, dat fiind că centrul de greutate al politicii europene se află în Consiliul European, organismul prim-miniştrilor.

Premierul a declarat că nu a sprijinit realegerea Ursulei von der Leyen, deoarece performanţa acesteia a fost slabă în comparaţie cu orientarea stabilită de Consiliu, prin urmare ar trebui găsit un executiv mai bun.

În opinia sa, următorul pas al schimbării poate fi făcut la alegerile naţionale. El a subliniat că Austria va avea alegeri în septembrie, dar în multe locuri guvernele „abia se menţin şi se clatină”, ne putem aştepta la alegeri anticipate, în timp ce în Germania, la început de toamnă, vor avea loc alegeri în landuri.

„Sper că componenţa corpului prim-miniştrilor se va schimba şi că prin aceasta vom putea să îi dăm instrucţiuni mai bune lui von der Leyen, decât am făcut-o până acum, şi că noi, ca prim-miniştri, vom fi mai buni în a cere socoteală, decât am fost până acum”, a spus el.

Viktor Orban a mai afirmat: „Nu trebui să-ţi consideri angajatul drept adversar”, mai degrabă trebuie consideraţi adversari politici acei prim-miniştri care adoptă o poziţie greşită din punctul de vedere al Europei.

Cine sunt adversarii

Trebuie să-i considerăm adversari politici – a continuat el – şi pe liderii de partide care lucrează împotriva Ungariei în PE, precum Manfred Weber din PPE, care este un cunoscut „maghiarofob”, un adept al războiului şi al migraţiei – cu el va trebui să se lupte delegaţia ungară.

Premierul a spus că grupul Patrioţilor este a treia forţă ca mărime în PE şi că în curând va face alianţe, va veni vremea când va deveni a doua forţă. El şi-a exprimat speranţa că la următoarele alegeri patrioţii vor reuşi, de exemplu în Austria, şi că acest lucru va fi completat de alegerile prezidenţiale din SUA în noiembrie.

„Până la sfârşitul anului, patrioţii vor deveni majoritari în lumea occidentală”, a spus el.

Conform concluziei sale, oamenii doresc o Europă diferită şi o politică europeană diferită de ceea ce le oferă stânga.

„Faţă de aceasta există viziunea clară a dreptei, cu patrioţii în centru, care vede Europa compusă din naţiuni, mândră, condusă de patrioţi, favorabilă familiei, potrivnică migraţiei şi adeptă a păcii”, a subliniat Orban.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale