Anul acesta, competiţia a fost câştigată de start-up-uri din tehnologie, care vor primi, în total, finanţări de 30.000 de euro, pentru a putea implementa proiectele. Competiţia reprezintă un adevărat succes în Germania. Asta pentru că, anual, statul câştigă un miliard de euro numai din aceste afaceri înscrise în concurs. Iar ambiţiile bavarezilor nu se opresc aici.
„Cifrele sunt impresionante. La competiţiile Bussinesplan au participat peste 6.500 de echipe. În urma concursurilor au fost înfiinţate 1.600 de firme în landul Bavaria, în domeniul cercetării, al biotehnologiei, în domeniul inovaţiei. În primul rând, important pentru noi este că au fost generate foarte multe locuri de muncă: 11.400. Este un bilanţ excepţional. Toate acestea produc un profit de un miliard de euro în fiecare an”, a declarat Ilse Aigner, ministrul Economiei din Bavaria.
„Dacă deschidem o pizzerie nu este un start-up. Dacă creăm un portal prin care putem comanda o pizza, atunci avem un start-up. Germania vine din urmă pentru că a pierdut startul în acest domeniu. A fost mai mult orientată pe dezvoltarea produselor mai bune, mai rapide. Printre primele țări care au profitat de industria start-up-urilor s-au numărat SUA, Israel”, spune Radu Merica, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane.