CE a adoptat o nouă strategie pentru a proteja copiii în mediul online. Cei mai mulți copii din UE folosesc zilnic un smartphone

Data publicării:
copil cu laptop in fata si cu mana pe ochi tinand un bilet pe care scrie help (ajutor in engleza)
Copiii sunt tot mai expuși mediului online. Foto: Getty Images

Comisia Europeană a adoptat, miercuri, o nouă strategie europeană cu scopul de a îmbunătăți serviciile digitale adaptate copiilor și de a se asigura că fiecare copil este protejat și respectat online. Majoritatea copiilor din Uniunea Europeană folosesc zilnic smartphone-uri şi aproape de două ori mai mult decât în urmă cu zece ani, iar acest lucru se întâmplă de la o vârstă mult mai fragedă, potrivit unui comunicat al CE.

Noua strategie pentru un internet mai bun pentru copii vizează furnizarea de conținuturi și de servicii online accesibile, adaptate vârstei și informative, care să fie în interesul superior al copiilor.

Strategia europeană pentru un internet mai bun pentru copii (Better Internet for Kids - BIK+) a fost prezentată de Comisarul european pentru Afaceri Interne Ylva Johansson.

"Prin această nouă strategie, dorim să sprijinim accesul copiilor, în special al celor aflaţi în situaţii vulnerabile, la dispozitive şi competenţe digitale, dorim să combatem hărţuirea cibernetică şi să îi protejăm pe toţi copiii de conţinuturi online dăunătoare şi ilegale", a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedinta executivă responsabilă cu "O Europă pregătită pentru era digitală", citată în comunicatul Comisiei Europene.

"Deceniul digital al Europei le oferă copiilor oportunităţi ample, însă tehnologia poate prezenta şi riscuri. Graţie noii strategii pentru un internet mai bun pentru copii, punem la dispoziţia copiilor competenţele şi instrumentele necesare pentru a naviga în mediul digital în condiţii de siguranţă şi cu încredere. Solicităm sectorului de activitate vizat să îşi asume rolul cuvenit în crearea unui mediu digital sigur şi adaptat vârstei pentru copii, în conformitate cu normele UE", a declarat, la rândul său, Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă.

Majoritatea copiilor din Uniunea Europeană folosesc zilnic smartphone-uri şi aproape de două ori mai mult decât în urmă cu zece ani, iar acest lucru se întâmplă de la o vârstă mult mai fragedă, se arată în comunicat.

Potrivit UE, 60% din materialele privind abuzuri sexuale asupra copiilor la nivel mondial se află pe servere din ţările UE.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ciocolata Dubai, luxul care ascunde un mare fâs-tic. Ingredientele surpriză care îi păcălesc pe consumatori
Digi FM
ALEGERI ÎN SUA 2024. Cine va controla Congresul
Pro FM
Selena Gomez reacționează după noile critici legate de silueta sa: Nu-mi pasă că nu sunt subțire băț
Film Now
Christian Bale, asul transformărilor, uimește din nou. Acum cu tatuaje și cicatrici pe față, în rolul lui...
Adevarul
Nazistul care s-a revoltat împotriva cruzimii. Povestea adevărată a lui Oskar Schindler, salvatorul evreilor
Newsweek
Care pensionari NU iau bani în plus la pensie la indexarea din 1 ianuarie? Știm ce meserie au avut
Digi FM
Virgil Ianțu s-a căsătorit în secret cu mama fiicei sale, după mai bine de 20 de ani de iubire: "I-am făcut o...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Aricii din Europa, incluşi pe „lista roşie” cu specii „potenţial ameninţate cu dispariţia”. „Oamenii sunt cei...
Film Now
Instagram vs. realitate. Nicole Kidman, într-o zi obișnuită, când nu poartă ținute și machiaje spectaculoase...
UTV
Theo Rose a povestit ce s-a intamplat dupa despartirea de Alex Leonte. „Imi venea sa ies afara sa urlu”