CE a adoptat o nouă strategie pentru a proteja copiii în mediul online. Cei mai mulți copii din UE folosesc zilnic un smartphone

Data publicării:
copil cu laptop in fata si cu mana pe ochi tinand un bilet pe care scrie help (ajutor in engleza)
Copiii sunt tot mai expuși mediului online. Foto: Getty Images

Comisia Europeană a adoptat, miercuri, o nouă strategie europeană cu scopul de a îmbunătăți serviciile digitale adaptate copiilor și de a se asigura că fiecare copil este protejat și respectat online. Majoritatea copiilor din Uniunea Europeană folosesc zilnic smartphone-uri şi aproape de două ori mai mult decât în urmă cu zece ani, iar acest lucru se întâmplă de la o vârstă mult mai fragedă, potrivit unui comunicat al CE.

Noua strategie pentru un internet mai bun pentru copii vizează furnizarea de conținuturi și de servicii online accesibile, adaptate vârstei și informative, care să fie în interesul superior al copiilor.

Strategia europeană pentru un internet mai bun pentru copii (Better Internet for Kids - BIK+) a fost prezentată de Comisarul european pentru Afaceri Interne Ylva Johansson.

"Prin această nouă strategie, dorim să sprijinim accesul copiilor, în special al celor aflaţi în situaţii vulnerabile, la dispozitive şi competenţe digitale, dorim să combatem hărţuirea cibernetică şi să îi protejăm pe toţi copiii de conţinuturi online dăunătoare şi ilegale", a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedinta executivă responsabilă cu "O Europă pregătită pentru era digitală", citată în comunicatul Comisiei Europene.

"Deceniul digital al Europei le oferă copiilor oportunităţi ample, însă tehnologia poate prezenta şi riscuri. Graţie noii strategii pentru un internet mai bun pentru copii, punem la dispoziţia copiilor competenţele şi instrumentele necesare pentru a naviga în mediul digital în condiţii de siguranţă şi cu încredere. Solicităm sectorului de activitate vizat să îşi asume rolul cuvenit în crearea unui mediu digital sigur şi adaptat vârstei pentru copii, în conformitate cu normele UE", a declarat, la rândul său, Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă.

Majoritatea copiilor din Uniunea Europeană folosesc zilnic smartphone-uri şi aproape de două ori mai mult decât în urmă cu zece ani, iar acest lucru se întâmplă de la o vârstă mult mai fragedă, se arată în comunicat.

Potrivit UE, 60% din materialele privind abuzuri sexuale asupra copiilor la nivel mondial se află pe servere din ţările UE.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zodiile care plătesc datorii karmice în 2025. Lecții și provocări pentru acești nativi
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
Cum au fost primiți handbaliștii români în Kosovo, la o săptămână după scandalul de pe Arena Națională
Newsweek
Care pensionari iau 375 lei în plus la pensie în decembrie? Cum și când se acordă banii?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Denzel Washington spune că au existat suspiciuni legate de purtarea lui Kevin Spacey cu decenii în urmă...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”