Video Bloc de locuințe lovit de o dronă rusească, la Kiev: cel puțin un mort și patru răniți

Data actualizării: Data publicării:
bloc kiev lovit de drona

Cel puțin un om a murit și alți patru au fost răniți după ce o dronă rusească a lovit vineri seară un bloc de locuințe cu mai multe etaje din capitala ucraineană Kiev, declanșând un incendiu la ultimele etaje ale clădirii. Peste 100 de locatari au fost evacuați în urma loviturii, au anunțat oficialii ucraineni, potrivit Reuters.

ACTUALIZARE 23.50: Un prim bilanț anunțat de autorități indică un mort și patru răniți, în urma loviturii ruse cu dronă asupra clădirii rezidențiale din Kiev.

Serhîi Popko, șeful administrației militare a capitalei, a declarat că peste 100 de locuitori au fost evacuați din clădirea înaltă din districtul Solomîanskîi, la vest de centrul orașului. Răniții au fost tratați la fața locului, iar ambulanțele au rămas în apropiere.

„Apartamentele de la etajele 17 până la 21 au fost avariate în clădirea de apartamente din districtul Solomîanskîi”, a scris Popko pe aplicația de mesagerie Telegram. „Au fost incendiate apartamente la etajul 20”.
Serviciile de urgență au declarat că incendiul a fost adus sub control. 

Știrea inițială. „Există un incendiu în clădirea din districtul Solomîanskîi care a fost lovită de o dronă inamică”, a declarat primarul Vitali Kliciko pe aplicația de mesagerie Telegram. „Etajele 17, 18 și 19 sunt avariate. Echipele de urgență sunt la fața locului”.

Serhîi Popko, șeful administrației militare a capitalei, a declarat că locuitorii au fost evacuați din clădirea din cartierul situat chiar la vest de centrul orașului. Informațiile privind victimele erau în curs de clarificare, a scris el pe Telegram.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

O imagine postată pe rețelele sociale a arătat o clădire înaltă învăluită în fum, cu incendii care ardeau la unul dintre ultimele etaje.

Popko a mai spus că fragmente de dronă au căzut într-un spațiu deschis din districtul central Șevcenkivskîi. Nu au fost raportate victime.

Un jurnalist al AFP la faţa locului a văzut ceea ce părea a fi o dronă bâzâind deasupra clădirii, înainte de a o lovi, provocând o minge de foc, scrie Agerpres.

Oraşele ucrainene, printre care Kievul, au fost vizate regulat de atacurile ruse cu drone şi rachete de la începutul războiului în urmă cu doi ani şi jumătate. Ucraina le-a cerut aliaţilor să-şi întărească apărarea antiaeriană pe măsură ce se apropie o iarnă grea, Rusia intensificându-şi atacurile asupra infrastructurii energetice.

 

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut...
Digi FM
Ce pensie are Petre Roman, după ce a primit 2.300 de lei în plus la recalculare. Continuă să lucreze și la 78...
Pro FM
Cum au descoperit matinalii de la ProFM talentul unei fetițe de 13 ani
Film Now
Keanu Reeves, fotografiat ținându-se de mână cu iubita lui. După o viață marcată de tragedii, actorul din...
Adevarul
Cruzimea gratuită a unei șoferițe din Iași. A trecut cu mașina peste un câine și a fugit
Newsweek
Pensionarii au luat cu 150 lei mai puțin la pensie, la recalculare decât s-a promis. Cifre OFICIALE
Digi FM
Luca, băiatul lui Laurențiu Reghecampf, mesaj tăios pentru Anamaria Prodan: "Nu sunt fiul ei. Nu este normal...
Digi World
Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună...
Digi Animal World
Momentul emoționant când o pisică dispărută se întoarce acasă, surprins pe camera de supraveghere: „Am...
Film Now
Nicole Kidman, adevărul despre scenele intime filmate cu Tom Cruise în „Eyes Wide Shut”: „Am avut o clauză...
UTV
CRBL a postat primele imagini dupa operatia de blefaroplastie. „Sper ca recuperarea sa fie usoara”