„Foarte interesantă evoluția zilei de azi pe piața interbancară. Am dat mai multe interviuri de dimineață și am spus că mă aștept la un șoc emoțional care ar putea să dureze câteva zile. Am văzut că șocul emoțional a fost de dimineată. Pe urmă s-a atenuat tot mai mult, iar la ora 1, după ce banca face media cursurilor de la băncile care participă la această reglementare zilnică, ce a ieșit? O depreciere de 0,4%. În valori absolute, mai mică de 2 bani. E mult sub tendința regiunii. În Polonia deprecierea a fost 1,4%, în Ungaria 0,9%, la noi numai de 0,4%. Va fi interesantă și ziua de mâine și bine ar fi să văd că această depreciere rămâne lentă”, a spus Adrian Vasilescu.
El nu a dorit să de pronunțe asupra a ceea ce este așteptat să se întâmple în zilele următoare: „Nu știe nimeni, iar în legătură cu piața valutară la Banca Națională se păstrează tăcere și tăcerea este veșnică”, a spus el.
În ceea ce privește efectele Brexitului asupra României, Adrian Vasilescu spune: „rCred că trebuie să pornim de la declarațiile prim-ministrului. Am remarcat: nu sunt pericole evidente pe termen scurt. Asta înseamnă ca prim-ministrul nu a vrut să treacă cu analiza dincolo de termenul scurt”, a spus Adrian Vasilescu.
„Ce se va întâmpla mai departe de termenul scurt nu mai depinde de noi sau în primul rând de noi. Suntem într-o Uniune Europeană și dacă The Economist are dreptate că prevede o recesiune, noi știm ce înseamnă asta, am trecut de curând printr-o recesiune. Dacă va fi recesiune în Europa, de ea nu scăpăm. De aici sublinierea prim-ministrului: pe termen scurt ”, a spus consilierul de strategie al BNR.