300.000 de prezervative vor fi distribuite sportivilor din satul olimpic, la Paris

Data publicării:
Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor avea loc între 26 iulie şi 11 august. Foto: Profimedia Images
Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor avea loc între 26 iulie şi 11 august. Foto: Profimedia Images

Organizatorii Jocurilor Olimpice şi Jocurilor Paralimpice de la Paris au pregătit, pentru spotivii din satul olimpic de la Paris, nici mai mult, nici mai puțin decât 300.000 de prezervative masculine şi feminine, pentru perioada desfășurării Jocurilor Olimpice. Organizatorii au prevăzut acest detaliu ”pentru ca sportivii olimpici și paralimpici să poată profita la maximum de vara lor în Capitala Franței”, scrie Le Figaro.

Parisul este renumit ca orașul iubirii, iar organizatorii Jocurilor Olimpice au înțeles foarte bine asta. După o ediție (în 2021) a Jocurilor Olimpice la Tokyo, unde chestiunea relațiilor între sportivi a fost o mare temă de dezbatere din cauza pandemiei de COVID-19, organizatorii Paris 2024 au luat în serios acest detaliu, scrie Le Figaro.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august, iar Jocurile Paralimpice în perioada 28 august-8 septembrie.

După măsurile de distanţare socială impuse şi relaţiile sexuale descurajate - dar nu interzise - la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în 2021, în plină pandemie, sportivii de la Paris 2024 sunt liberi să facă tot ce doresc.

Vor fi nu mai puţin de "300.000 de prezervative" (masculine şi feminine) disponibile în satul olimpic, a asigurat Laurent Michaud, directorul satului olimpic, care a fost intervievat pe această temă de Sky News. Este suficient pentru ca fiecare sportiv să poată folosi două pe zi pe durata JO, se amuză presa britanică, pusă pe calcule.

"Lucrând cu Comisia sportivilor, am vrut să creăm locuri în care sportivii să se simtă foarte entuziaşti şi confortabil", a afirmat Michaud.

Anterior, aproape 100.000 de prezervative au fost puse la dispoziţia sportivilor la JO de la Londra 2012, 70.000 la Sydney în 2000 şi 160.000 la Tokyo 2021, în ciuda crizei sanitare. Recordul rămâne Rio, care în 2016 a pus la dispoziţia sportivilor nu mai puţin de 450.000 de prezervative.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri