Video Trupele de comando ucrainene au cucerit o fabrică ocupată de ruși în Vovceansk. „Forțele speciale s-au angajat în lupte corp”

Data publicării:
vovceansk

Forțele speciale ale Direcției de Informații a armatei Ucrainei (GUR) au eliberat teritoriul uzinei de agregate din Vovceank, regiunea Harkov, ocupată de ruși, anunță spionajul militar ucrainean. Rușii foloseau clădirile uzinei ca bază de unde lansau atacuri împotriva ucrainenilor și apărau fabrica cu unele din cele mai bine pregătite trupe, potrivit GUR, care mai precizează că luptele au fost intense, uneori chiar corp la corp.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ca urmare a unei operațiuni extrem de complexe și de reușite, unitățile GUR au eliberat complet teritoriul uzinei de agregate Vovceansk și au eliminat ocupanții din toate clădirile întreprinderii. Marți, 24 septembrie, la ora 14:40, comandantul unității speciale a GUR, Timur, i-a raportat șefului GUR din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei, Kiril Budanov, despre finalizarea cu succes a operațiunii. Operațiunea a fost efectuată de grupuri speciale ale GUR: Stugna, Paragon, Yunger, RDK, BDK, „Terror”, se arată într-un comunicat GUR, care a publicat și imagini din timpul confruntărilor.

Sursa citată mai arată că luptătorii ucraineni „au efectuat o razie sistematică a clădirilor uzinei, angajându-se în mod constant în lupte de contact cu inamicul în spații restrânse. În unele cazuri, forțele speciale ucrainene s-au angajat în lupte corp la corp cu inamicul”.

Potrivit GUR, rușii transformaseră uzina de agregate din Vovceansk în „fortăreața” lor de propagandă și o apărau cu unele dintre cele mai motivate și profesioniste unități, printre care se aflau chiar și luptători ai Brigăzii 45 SpP a trupelor aeropurtate (Kubinka, Moscova).

„În plus, o cantitate semnificativă de artilerie, drone de atac kamikaze, rachete antiaeriene și sisteme grele de aruncătoare de flăcări Solntsepiok au fost utilizate continuu împotriva cercetașilor ucraineni”, mai detaliază comunicatul GUR.

Trupele speciale ucrainene au reușit să preia controlul asupra fabricii și să ia și prizonieri, pentru „alimentarea fondului de schimb” cu Rusia.

„Teritoriul uzinei de agregate a fost transferat sub controlul forțelor armate după curățarea tuturor celor 30 de clădiri ale instalației.”

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cea mai bună țară din Europa unde să te muți pentru binele copiilor tăi. Ce avantaje ai ca familie, cât de...
Digi FM
Actrița Anca Dumitra, Geanina din "Las Fierbinți", a născut un băiețel. Își dorea să nască natural, dar nu...
Pro FM
Anca Țurcașiu, vacanță în Grecia cu noul iubit. Tolăniți pe nisip, îmbrățișați, au deja planuri mari: "Vom...
Film Now
"Mentalistul" Simon Baker se iubește cu o femeie mai tânără decât fiica lui. A divorțat după 23 de ani și...
Adevarul
De la ce animale a pornit pandemia de SARS-COV 2 și unde a fost punctul zero
Newsweek
Cum a ajuns România să aibă mai multe tancuri ca Germania și UK? Originea sovietică, o problemă!
Digi FM
Dana Rogoz, poze de suflet din albumul de familie, de când fiul ei și-a cunoscut surioara: "Nu pot să îmi...
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea cu lapte. Efectele sunt surprinzătoare, potrivit oamenilor de...
Digi Animal World
Momentul când o șopârla scapă din gura unui șarpe. Imaginile cu cele două reptile sunt virale
Film Now
Jeff Daniels, despre secretul căsniciei lui de 45 de ani: "Trebuie să știi când să-ți ții gura". Actorul din...
UTV
Angelina Jolie si fiica sa, Vivienne, si-au facut tatuaje identice dupa succesul piesei de pe Broadway, „The...