Trump promite că „va scoate America” din războiul din Ucraina și îl acuză pe Biden pentru conflict

Data actualizării: Data publicării:
trump pointing finger
Donal Trump. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american a declarat marți, la un miting din Atlanta, că „țara este blocată” în războiul din Ucraina și „va putea ieși”, doar dacă el câștigă alegerile, transmite Kyiv Independent.

Trump a acuzat că președintele Biden și vicepreședintele Harris au dus SUA în războiul din Ucraina și acum nu pot scoate țara din acest conflict. Acesta a reiterat promisiunile potrivit cărora „va rezolva” războiul din Ucraina dacă va fi reales în funcția de președinte la alegerile din noiembrie.

„Suntem blocați în acel război, cât timp nu sunt eu președinte. Îl voi rezolva, voi negocia și voi scoate țara (n.red. din război). Trebuie să ieșim”, a declarat Trump în timpul evenimentului electoral.

De asemenea, acesta l-a atacat pe președintele ucrainean Volodimir Zelnski și a declarat că liderul de la Kiev este „cel mai bun comerciant de pe glob”, pentru că fiecare vizită a acestuia în SUA se lasă cu primirea a „sute de miliarde” (de dolari).

De altfel, posibila întoarcere a lui Trump la Casa Albă îngrijorează Ucraina. Aripa pro-Trump a Partidului Republican a blocat proiectul de lege privind ajutorul SUA în Congres timp de luni de zile, lucru care a costat armata Kievului și a dus la pierderea orașului cheie Avdiivka, mai transmite presa din Ucraina.

Volodimir Zelenski a declarat, într-un interiu acordat publicației New Yorker, că este „inacceptabilă” o încheiere a războiulu ruso-ucrainean care să fie în detrimentul Ucrainei. Zelenski a spus că planul de pace prezentat de republicanul JD Vance, care face echipă cu Donald Trump și candidează la funcția de vicepreședinte, este „prea radical”.

Totodată, Zelenski a spus că Donald Trump nu știe cum să pună capăt războiului din Ucraina, chiar dacă miliardarul american are impresia că știe.

Editor : A.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri