Trump a făcut glume cu "cuptoarele" naziste în prezența directorilor evrei, dezvăluie o fostă angajată la Trump Tower

Data actualizării: Data publicării:
donald trump sustine o conferinta de presa
O fostă angajată a unei firme deținute de Donald Trump a susținut public că acesta a făcut în trecut glume despre „cuptoarele” naziste, chiar în timp ce în aceeași încăpere erau directori evrei. Foto: Profimedia Images

O fostă angajată a unei firme deținute de Donald Trump a susținut public că acesta a făcut în trecut glume despre „cuptoarele” naziste, chiar în timp ce în aceeași încăpere erau directori evrei, scrie The Guardian.

Barbara Res – inginer principal la construcția Trump Tower și autoare a unei cărți de memorii, Tower of Lies, despre cele aproape două decenii în care a lucrat pentru fostul președinte – a declarat pentru MSNBC că fostul ei șef făcea „remarci ridicole”.

„Tocmai angajasem un manager, un tip german”, a spus Res. „Iar Donald Trump se lăuda printre noi – eram patru directori executivi – despre cât de grozav era tipul și că era un adevărat gentleman, și că era atât de ordonat și curat. Și s-a uitat la câțiva dintre directorii noștri, care se întâmpla să fie evrei, și a spus: „Aveți grijă la tipul ăsta – își cam amintește de cuptoare”, știți, și apoi a zâmbit. „Toată lumea a fost șocată”, a continuat ea. „Nu-mi venea să cred că a spus asta. Dar făcea o glumă despre cuptoarele naziste și despre uciderea oamenilor și așa era el.”

Naziștii din Germania au ucis sistematic peste 6 milioane de evrei în timpul Holocaustului și al celui de-al Doilea Război Mondial și au ars cadavrele multora dintre ei în cuptoare în lagărele de concentrare.

Relatarea lui Res a venit în contextul în care ambele partide încearcă să atragă votul evreilor în alegerile din noiembrie, care se așteaptă să fie o revanșă între Trump și Joe Biden. Acest vot ar putea fi în joc din cauza modului în care Casa Albă a lui Biden a gestionat războiul Israelului împotriva Hamas în Gaza.

Trump a susținut că evreii americani care votează cu democrații urăsc atât Israelul, cât și iudaismul, afirmând că el și partidul său republican sunt mai bine văzuți pentru a ajuta la încheierea războiului din Gaza.

Res, care a criticat în trecut modul în care Trump a tratat femeile, a declarat că „îmbrățișarea religiei” de către fostul președinte este „un nonsens absolut”. Ea nu a detaliat, dar în centrul urmăririi penale care a dus recent la condamnarea lui Trump pentru 34 de infracțiuni a fost vorba de banii de șantaj plătiți lui Stormy Daniels, o actriță de filme pentru adulți care a susținut că a avut o aventură cu Trump la începutul căsătoriei lui cu Melania Trump.

Res i-a oferit sfaturi lui Biden înainte de dezbaterea sa televizată cu Trump, programată pentru joi. „Mi-aș dori ca Biden să îl provoace și să îl facă să înnebunească, pentru că atunci când înnebunește, este cu adevărat nebun”, a spus Res. Apariția lui Res la MSNBC a venit după ce Trump a organizat un miting de campanie în weekend în Philadelphia.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De când scad brusc temperaturile în România. ANM anunță val de frig și furtuni violente în țară
Digi FM
Mirela Oprisor, victima unui furt incredibil în tinerețe! Ce i-au furat hoții în troleu
Pro FM
Delia, într-un costum de baie minuscul. S-a pozat în oglinda de acasă, înainte de a ieși pe terasa pe care...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
Adevarul
Cum arăta cu adevărat voievodul Ștefan cel Mare. Potretele cunoscute nu au nicio legătură cu realitatea...
Newsweek
Câți pensionari iau sub 1.500 lei pensie și câți au peste 5.000 lei? Ce se întâmplă la recalculare?
Digi FM
Actorul Michael J. Fox, bolnav de Parkinson și în scaun cu rotile, a cântat la chitară, alături de Coldplay...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Momentul în care un câine Husky e surprins în timp ce cânta. Imaginile sunt virale: „E chiar mai bun decât...
Film Now
În anii '90, făcea furori în „Renegatul”. Cum arată astăzi și în ce producții mai joacă Lorenzo Lamas, tatăl...
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...