Tatăl lui Julian Assange i-a mulțumit lui Putin pentru sprijinul acordat fiului său. Reacția soției activistului australian

Data actualizării: Data publicării:
John Shipton, father of Julian Assange is seen during the celebration of 53rd Birthday and Freedom of Australian political journalist and founder of WikiLeaks Julian Assange. Supporters and members of #FreeAssange movement celebrate the recent release and
John Shipton, tatăl lui Julian Assange Foto: Profimedia

John Shipton, tatăl activistului Julian Assange, se află la Moscova pentru un summit al grupului de țări BRICS, iar în cadrul unui interviu acordat agenției ruse de presă de stat Ria Novosti și-a exprimat recunoștința față de președintele rus Vladimir Putin, scrie Politico.

„În 2012, președintele Putin a fost primul șef de stat care a apărat interesele lui Julian în calitate de editor și de cetățean, într-un moment în care Julian primea toate minciunile și calomniile defăimătoare pe care instituțiile statului și acoliții săi din Statele Unite, Regatul Unit și Australia le puteau aduce asupra sa”, a declarat John Shipton, exprimându-și afecțiunea față de Putin pentru rolul jucat.

Shipton, cofondator al partidului politic libertarian WikiLeaks din Australia, acum dispărut, se află în Rusia pentru summitul anual al grupului de economii emergente BRICS, care are loc în această săptămână.

Stella Assange, soția fondatorului WikiLeaks, și-a atacat socrul pe X.

„Socrul meu, John Shipton, nu vorbește în numele soțului meu. După cum știe deja oricine l-a urmărit pe Julian, Julian crede în scepticismul extrem atunci când vine vorba de toate statele cu sectoare mari de informații [și] care au comis crime de război, s-au angajat în cenzură sau au încercat să întemnițeze sau să asasineze jurnaliști”, a spus ea.

În timpul interviului acordat Ria Novosti, Shipton a lăudat, de asemenea, liderii pro-ruși precum premierul ungar Viktor Orbán și premierul slovac Robert Fico pentru că „luptă pentru calitatea statelor lor împotriva UE”.

Tatăl lui Assange a reluat punctele de discuție ale Kremlinului, susținând că revoluțiile colorate din lumea post-sovietică au fost provocate de Occident și că „foarte puțini oameni erau conștienți de densitatea propagandei din Statele Unite”.
„Putem vedea în mod clar ce se poate face unui stat prin controlul informațiilor pe care oamenii le primesc printr-o serie de revoluții care au avut loc în vecinătatea Rusiei, în Ucraina, și care aproape s-au întâmplat în Belarus, Kazahstan, Georgia”, a declarat Shipton.

Shipton a fost criticat anterior pentru participarea la un miting pro-Moscova după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022 și pentru întâlnirea cu dictatorul sirian Bashar Assad.

Julian Assange s-a întors în Australia în iunie, după ce a încheiat un acord cu Washingtonul care i-a asigurat libertatea, obligându-l în același timp să pledeze vinovat pentru încălcarea legislației americane privind spionajul, punând astfel capăt unei aventuri juridice de 14 ani.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Bărbatul care a pierdut 35 de ani din viata, trezit din comă crede ca este in 1984 și ca are 24 de ani
Digi FM
Pepe, reacție după ce Raluca Pastramă l-a acuzat că s-a aliat cu avocatul Adrian Cuculiș și cu Ibrahim: „Mă...
Pro FM
Dua Lipa, în rochie de piele decupată până la șolduri pe ambele părți, combinată cu dresuri plasă și multă...
Film Now
Filmul cu fiul lui Jack Nicholson în distribuție, în cinematografe. Ce încasări a avut la box office-ul global
Adevarul
De ce aproape jumătate din moldoveni au votat anti-Europa: „E o victorie uriașă. Bătălia acum începe”
Newsweek
O nouă creștere de pensie propusă de Senat. Cine sunt cei 800.000 pensionari care beneficiază? Când?
Digi FM
Sabrina Ionescu, baschetbalistă de origine română, e campioană WNBA. S-a născut în California și e măritată...
Digi World
Doi doctori, total uimiți de ce au văzut la microscop pe mâini aparent curate: "Oh, asta e dezgustător!"
Digi Animal World
Un câine s-a cățărat în vârful Marii Piramide din Giza. Imaginile, surprinse de un bărbat care naviga cu...
Film Now
N-a apărut încă în cinema, dar e considerat de critici cel mai bun film al anului: "O adevărată epopee"
UTV
Cum i-au raspuns fetele de la Pebbles and TamTam Erikai Isac, dupa ce a recunoscut ca s-a inspirat din piesa...