Țara în care riști 2 ani de închisoare dacă nu porți mască. Are 110 milioane de oameni și mai puține cazuri de Covid-19 decât România

Data actualizării: Data publicării:
Doua persoane poarta masca de protectie impotriva raspandirii COVID-19
FOTO: Profimedia Images

Etiopia își poate încarcera cetățenii până la doi ani dacă încalcă în mod intenționat restricțiile menite să limiteze răspândirea Covid-19, a declarat biroul procurorului general, pe fondul îngrijorării că oamenii vor deveni neglijenți după ce a fost ridicată starea de urgență.

Potrivit restricțiilor din această țară africană, este interzisă strângerea mâinilor, ieșirea în spații publice fără mască, mai mult de trei persoane la o masă. De asemenea, trebuie păstrată distanța socială de doi metri. „E ca și cum covidul nu ar mai fi, oamenii nu au grijă”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Lia Tadesse. „Acest lucru va determina o posibilă creștere a răspândirii bolii și ar putea reprezenta o amenințare pentru națiune”, a mai spus ministrul, potrivit CNN.

Etiopia, a doua cea mai populată națiune din Africa, a declarat în aprilie stare de urgență, pentru a preveni răspândirea pandemiei. Starea de urgență a fost ridicată în septembrie. Ministerul Sănătății a înregistrat până acum 91.118 cazuri de Covid-19 și 1.384 de decese. Etiopia are o populație de aproape 110 milioane de oameni. Prin comparație, România are o populație de 19 milioane de oameni și a înregistrat peste 200.000 de infectări până acum.

Boala a atins apogeul la sfârșitul lunii august, dar este dificil să se cunoască adevărata amploare, deoarece testarea a fost, de asemenea, redusă din cauza resurselor limitate. Cel puțin 79 de persoane au murit de Covid-19 în ultima săptămână, a spus Ministerul Sănătății, dar mai puțin de 2% din decese sunt înregistrate în mod oficial.

Noua lege adoptată după ridicarea stării de urgență permite aplicarea de amenzi, dar și închisoarea de până la doi ani pentru cei care încalcă restricțiile, a precizat biroul procurorului general într-o declarație postată pe pagina de Facebook, în cursul acestei săptămâni.

Etiopia și-a amânat, de asemenea, alegerile regionale și parlamentare programate pentru luna august din cauza pandemiei. Acestea urmează să aibă loc anul viitor.

Africa nu a fost afectată la fel de mult ca Europa și America de pandemie. Experții spun că o populație mult mai tânără, măsuri aplicate din timp și așezările rurale răsfirate, multe din ele izolate, au contribuit la menținerea sub control a răspândirii bolii.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce să oprești Wi-Fi-ul întotdeauna pe timp de noapte…
Digi FM
Imagini şocante în noaptea de Revelion. Un şofer a fost filmat în timp ce se învârte cu maşina într-un sens...
Pro FM
Fostul bodyguard al lui Whitney Houston, tentat să „renunțe la tot” de dragul cântăreței: „Siguranța ei era...
Film Now
A divorțat, iar acum iubește din nou. Fratele lui Ben Affleck, surprins alături de partenera lui mai tânără...
Adevarul
Daniel David îi răspunde lui Călin Georgescu: „Sunt surprins că un om al păcii caută, de fapt, războiul”
Newsweek
Pensia pe ianuarie intră pe card cu întârziere. Casa de pensii anunță care e motivul
Digi FM
România, inclusă de CNN printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Cum este descrisă destinaţia...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
Kevin Sorbo, protagonistul serialului Hercule, spune că a fost pus pe "lista neagră" de la Hollywood din...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025