Tahiti s-a închis brusc, chiar în ziua în care era recomandată ca destinație sigură. Cel mai mare risc când faceți acum o rezervare

Data actualizării: Data publicării:
vedere aeriana din tahiti
Tahiti s-a închis brusc, chiar în ziua în care era recomandată ca destinație sigură. FOTO: Getty Images

Polinezia Franceză a anunțat suspendarea turismului în aceeași zi în care era recomandată într-un articol din Men’s Journal ca destinație sigură și goală de turiști. "Chiar acum este momentul perfect pentru a vizita Tahiti", suna invitația pe care turiștii au perceput-o ca fiind momentul perfect pentru o vacanță acolo.

Decizia bruscă a fost luată ca urmare a evoluției accelerate a pandemiei și a mutațiilor care cresc riscurile unei călătorii, în ciuda dorinței crescute a turiștilor de a pleca în vacanță.

În 29 ianuarie, guvernul francez a suspendat turismul către toate teritoriile sale, incluzând Polinezia Franceză în Oceanul Pacific, Saint Martin în Caraibe și Saint Pierre și Miquelon în estul Canadei.

Astfel, din 3 februarie, călătoriile sunt permise aici doar pentru motive imperioase legate de profesie, sănătate și familie, cu condiția unei carantine de 14 zile.

Restricțiile bruște, care fac parte dintr-un efort mai larg al Franței de a-și proteja granițele, sunt cauzate de noile variante Covid care apar în întreaga lume.

Autoritățile au motivat decizia de a închide granițele Polineziei Franceze ca o obligație de protejare a sănătății în fața amenințării mutațiilor Covid care afectează treptat și masiv întreg globul.

"Confruntat cu acest nou val al pandemiei, trebuie să ne asumăm din nou responsabilitățile. Trebuie să ne protejăm pentru a salva viețile celor mai vulnerabili", a transmis Edouard Fritch, președintele Polineziei Franceze.

Noile tulpini Covid identificate pentru prima dată în Africa de Sud, Brazilia și Marea Britanie sunt mai transmisibile decât cele anterioare, iar îngrijorările legate de faptul că vaccinurile actuale ar putea fi mai puțin eficiente împotriva lor au diminuat entuziasmul din jurul lansării globale de vaccinuri care a început în decembrie 2020.  

Polinezia Franceză a anunțat suspendarea turismului în aceeași zi în care într-un articol de călătorie din Men’s Journal scria: "Chiar acum este momentul perfect pentru a vizita Tahiti". Potrivit reportajului, Tahiti este "sigură" și "goală" de turiști, potrivit CNBC.

Polinezia Franceză a confirmat până în prezent peste 18.000 de cazuri de Covid-19, 333 fiind cazuri noi în ultimele două săptămâni. În timp ce ratele de infectare au scăzut din noiembrie anul trecut, când au fost confirmate 1.384 de cazuri într-o singură zi, Polinezia Franceză se luptă încă cu focarele active care au apărut după ce a renunțat la impunerea carantinei pentru vizitatori.  

Spre Tahiti, călătoria cu avionul poate include zboruri de lungă distanță care variază de la 8,5 ore de la San Francisco și Sydney, la 16,5 ore de la New York și aproape o zi întreagă de zbor din Londra, ceea ce crește riscul infectării în aeroporturi.

"Nu vom ajunge la un risc redus adevărat privind călătoriile până când nu vom obține imunitatea de turmă", a spus Harry Severance, profesor la facultatea de  medicină a Universității Duke. Potrivit acestuia, până atunci, cel mai sigur pentru călători este să circule cu o protecție dublă - vaccinare cuplată cu un test negativ recent anti-Covid. 

Principalul risc al unei rezervări făcute acum: anularea bruscă și fără avertisment

Profesorul universitar vorbește despre faptul că, pe fondul "oboselii Covid" sau al epuizării cauzate de îngrijorarea și restricțiile legate de pandemie, oamenii "sunt acum dispuși să accepte un risc crescut și călătoresc din ce în ce mai mult în vacanțe sau pentru întâlnirile de familie."

Din acest motiv, ei ar putea fi nevoiți să se confrunte cu riscul de anulare bruscă, chiar și fără avertisment, așa cum a fost cazul Tahiti, unde autoritățile au anunțat suspendarea călătoriilor turistice în 1 februarie, iar restricțiile au intrat în vigoare pe 3 februarie.

"Suntem încă în pandemie și condițiile sunt imprevizibile, se pot schimba rapid", a declarat Karen L. Edwards, președintele Departamentului de Epidemiologie și Biostatistică la Universitatea din California.

Polinezia Franceză a transmis că va cere guvernului francez să impună închiderea pentru cel mult două luni, iar revenirea la normalitate să fie cât mai rapidă.

Pandemia a remediat în mare măsură una din problemele destinațiilor populare – supraaglomerarea, dar vine la pachet cu un avertisment: mai așteptați!

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată Ștefan Hrușcă acum, la 67 de ani. Artistul este de nerecunoscut
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
Miliardarul Jeff Bezos se căsătorește: Nuntă fastuoasă, de 600 de milioane de dolari, în Aspen, pe...
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Scarlett Johansson nu-și dorește ca fiica sa să afle acest lucru despre ea: „Mi-e atât de rușine”
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...