Suspiciuni de sabotaj la o bază militară germană de lângă Koln

Data actualizării: Data publicării:
Baza aeriană Köln-Wahn
Baza Köln-Wahn a fost închisă pentru câteva ore și mai multe măsuri de precauție au fost luate. Foto: Profimedia

Baza militară aeriană Köln-Wahn, un hub al armatei germane pentru sprijinul militar acordat Ucrainei, a fost blocată în prima parte a zilei de miercuri din cauza unui presupus act de sabotaj, dar urmează să fie redeschisă, a anunţat un purtător de cuvânt militar, informează Agerpres.

"Cazarma au fost închisă după un incident petrecut marţi seară", a declarat locotenent-colonelul Ulrich Fonrobert reporterilor la Koln, fără a da detalii despre incident. "Cazarma îşi va deschide din nou porţile în următoarele minute", a anunţat el.

Anterior, agenţiile de presă AFP şi Reuters au transmis că această bază militară, situată în apropiere de aeroportul din Koln, a fost blocată, iar miilor de soldaţi care lucrează acolo li s-a recomandat să nu bea apă de la robinet, în timp ce autorităţile declanşaseră o investigaţie cu privire la ceea ce presupuneau a fi un act de sabotaj.

Baza Bundeswehr "a fost blocată" cu interdicţie de intrare şi ieşire, "întrucât există suspiciunea unei tentative de intruziune", afirmase mai devreme un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării în cadrul unei conferinţe de presă, confirmând practic informaţiile publicate anterior de revista Der Spiegel.

Apa de la baza situată în apropiere de aeroportul din Koln, care găzduieşte 4.300 de soldaţi şi 1.200 de angajaţi civili, s-ar putea să fi fost contaminată după ce cineva a intrat cu forţa în incintă, declarase o sursă din domeniul securităţii pentru Reuters.

Această presupusă intruziune "suscită, de asemenea, suspiciuni de sabotaj", adăugase purtătorul de cuvânt menţionat, fără a oferi alte detalii, în special cu privire la numărul de persoane implicate.

Recomandarea de a nu bea apă de la robinet a fost luată ca măsură de precauţie în timp ce forţele de ordine, poliţia militară şi agenţia de informaţii militare investighează suspiciuni de sabotaj împotriva forţelor germane, a declarat aceeaşi sursă.

Potrivit Der Spiegel, poliţia aeroportuară a Bundeswehr-ului a primit mai multe rapoarte privind existenţa unor probleme gastrointestinale, dar nu a fost încă stabilită nicio legătură cu consumul de apă potabilă la baza respectivă.

Baza din Koln-Wahn găzduieşte, între altele, flota de avioane militare folosite pentru deplasările cancelarului Olaf Scholz şi ale miniştrilor săi.

NATO a avertizat anterior cu privire la o campanie de activităţi ostile organizate de Moscova, inclusiv acte de sabotaj şi atacuri cibernetice, dar nu există niciun indiciu cu privire la cine ar fi putut obţine acces ilegal la baza din Koln.

 

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști și corespondenți de război din România. Dumnezeul să-l ierte
Digi FM
Ce i-a spus Horia Tecău unei mame care i-a cerut un sfat pentru băiețelul ei de 6 ani
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Sute de spărgători, dealeri de droguri și criminali, eliberați pe străzile din Marea Britanie. Reacțiile...
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Poveste emoționantă la Spitalul Județean Botoșani. Un bărbat salvat la naștere cu sticle de apă caldă a donat...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...