Supărat pentru că a fost criticat, preşedintele din Botswana ameninţă că trimite 20.000 de elefanţi în Germania

Data publicării:
turma de elefanti
FOTO: Shutterstock

Preşedintele Botswanei a ameninţat că va transfera până la 20.000 de elefanţi în Germania, iritat de criticile Berlinului faţă de vânătoarea de animale şi exportul de trofee, relatează News.ro.

Germanii trebuie „să trăiască cu animalele, deoarece încearcă să ne dicteze”, a declarat liderul Botswanei, Mokgweetsi Masisi, pentru cotidianul german Bild.

„Nu este o glumă”, a adăugat el cu privire la oferta sa de a reloca 20.000 de pachiderme în ţara din nordul Europei. „Am dori să oferim acest cadou Germaniei”, a declarat Masisi, adăugând că „nu va accepta un refuz”.

Botswana, o ţară fără ieşire la mare din sudul Africii, găzduieşte cea mai mare populaţie de elefanţi din lume, în număr de aproximativ 130.000, cu care coabitarea este adesea dificilă, potrivit preşedintelui, care face referire la atacurile asupra oamenilor, satelor şi culturilor.

Criticile Ministerului german al Mediului, condus de ecologişti, vizează trofeele de la vânătoarea de elefanţi cu care se delectează clienţii occidentali bogaţi.

La începutul acestui an, ministerul a menţionat posibilitatea unor limite mai stricte pentru importul acestor trofee, din cauza problemelor de braconaj.

„În cadrul UE, purtăm discuţii în vederea extinderii obligativităţii permisului de import (...) pentru alte trofee de vânătoare de la animale protejate”, a declarat marţi pentru AFP o purtătoare de cuvânt a ministerului. Întrucât Germania este unul dintre cei mai mari importatori de trofee de vânătoare din UE, ea are „o responsabilitate deosebită” în această privinţă, a adăugat ea.

În ceea ce priveşte „cadoul” preconizat de preşedintele Masisi, Ministerul german al Mediului a replicat că „Botswana nu a luat încă legătura” cu Berlinul pe această temă.

În 2019, Botswana a ridicat interdicţia totală a vânătorii, introdusă cu cinci ani mai devreme pentru a inversa declinul populaţiei de elefanţi şi a altor specii. Ridicarea interdicţiei i-a înfuriat pe ecologişti. Vânătoarea comercială este, de asemenea, o sursă importantă de venituri locale. De atunci, Botswana a decis în fiecare an o cotă de animale care pot fi vânate. De asemenea, anul trecut, ţara a oferit 8.000 de elefanţi Angolei, iar în 2022 a oferit 500 de animale Mozambicului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce să oprești Wi-Fi-ul întotdeauna pe timp de noapte…
Digi FM
Imagini şocante în noaptea de Revelion. Un şofer a fost filmat în timp ce se învârte cu maşina într-un sens...
Pro FM
Fostul bodyguard al lui Whitney Houston, tentat să „renunțe la tot” de dragul cântăreței: „Siguranța ei era...
Film Now
A divorțat, iar acum iubește din nou. Fratele lui Ben Affleck, surprins alături de partenera lui mai tânără...
Adevarul
Daniel David îi răspunde lui Călin Georgescu: „Sunt surprins că un om al păcii caută, de fapt, războiul”
Newsweek
Pensia pe ianuarie intră pe card cu întârziere. Casa de pensii anunță care e motivul
Digi FM
România, inclusă de CNN printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Cum este descrisă destinaţia...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
Kevin Sorbo, protagonistul serialului Hercule, spune că a fost pus pe "lista neagră" de la Hollywood din...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025