Trump spune că străinilor cu diplome de studii superioare obţinute în SUA ar trebui să li se acorde „automat” rezidenţă permanentă

Data publicării:
donald trump
Foto: Donald Trump / Sursa foto: Profimedia Images

Donald Trump a declarat că guvernul american ar trebui să acorde „automat” dreptul la rezidenţă permanentă străinilor cu diplome de studii superioare obţinute în SUA, într-un moment în care imigraţia se impune ca un subiect major al campaniei prezidenţiale americane, informează AFP.

„Ar trebui să obţineţi automat - în cadrul diplomei voastre - 'green card' pentru a putea rămâne în această ţară”, a declarat fostul preşedinte american într-un interviu pentru podcastul All-In publicat joi și citat de Agerpres. „Green card” este numele dat dreptului la rezidenţă permanentă în SUA.

Candidatul republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie era întrebat despre restricţiile asupra imigraţiei cale limitează, potrivit jurnalistului ce realiza interviul, competitivitatea SUA şi „capacitatea lor de a-i importa pe cei mai buni şi mai inteligenţi în America”.

Donald Trump a spus că „ştie poveştile unor oameni care au obţinut o diplomă la o super universitate (...) şi care doresc cu disperare să rămână aici”, în SUA.

„Ei aveau un proiect de companie, un concept, şi ei nu pot (să rămână) - ei se întorc în India, în China, şi înfiinţează această companie în aceste ţări şi devin multimiliardari, angajând mii şi mii de oameni. Iar aceasta ar fi putut să fie făcut aici”, a afirmat Donald Trump.

Aceste declaraţiile ale republicanului, contrare poziţiilor sale obişnuite restrictive asupra imigraţiei, intervin la câteva zile după ce rivalul său democrat a anunţat o măsură similară.

Joe Biden a declarat marţi că vrea să accelereze procedura de obţinere a vizelor de lucru pentru unii imigranţi care au obţinut o diplomă de studii superioare în SUA şi care au primit o ofertă de angajare în ţară.

De asemenea, Biden a anunţat măsuri de regularizare de care ar putea beneficia sute de mii de persoane.

„Putem în acelaşi timp să securizăm frontiera (cu Mexicul) şi să oferim căi legale de imigraţie”, a spus actualul preşedinte american.

Candidat pentru un al doilea mandat, Joe Biden încearcă atât să răspundă acuzaţiilor de laxism venite dinspre dreapta, cât să şi rămână fidel promisiunilor sale de campanie pentru un sistem de imigrare "mai uman".

Democratul a profitat marţi de ocazie pentru a-l critica pe predecesorul său, estimând drept "scandalos" să se spună, cum a făcut-o Donald Trump, că migranţii sunt "animale ce otrăvesc sângele" ţării.

Echipa de campanie a lui Donald Trump, care promite expulzări masive în caz de victorie, a susţinut că aceste măsuri ale lui Joe Biden "vor alimenta fără nicio îndoială criminalitatea migranţilor".

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un bărbat a descoperit că fostul său coleg de cămin din facultate era, de fapt, actualul împărat al Japoniei
Digi FM
Mesajul dur al lui Dan Negru înaintea meciului Slovacia-România: „Niște Păcălici în Tricouri Galbene”
Pro FM
Paris Jackson și-a arătat picioarele lungi și subțiri în cei mai scurți pantaloni din garderobă. Și-a etalat...
Film Now
Zoe Saldana și-a etalat flexibilitatea într-o bustieră și pantaloni scurți. „Dacă încercam asta îmi rupeam...
Adevarul
Cele 7 grăsimi sănătoase care vă pot ajuta să pierdeți în greutate și să reduceți colesterolul
Newsweek
Putin reface Flota Mării Negre cu 40 nave noi. Un portavion cu avioane invizibile, trimis contra SUA
Digi FM
Mesajul dur al lui Dan Negru înaintea meciului Slovacia-România: „Niște Păcălici în Tricouri Galbene”
Digi World
Persoanele sănătoase pot avea de suferit dacă iau suplimente cu ulei de pește. Concluziile unui studiu întins...
Digi Animal World
Cum a descoperit un bărbat că s-a urcat în mașina greșită: „Stătea liniștit pe bancheta din spate”. Imaginile...
Film Now
Dolph Lundgren, distracție pe o plajă din Italia, cu soția în vârstă de 27 de ani și fiica de 22 de ani. Din...
UTV
Povestea de viata a lui Florinel Coman. Fotbalistul a fost crescut de bunici, dupa ce parintii lui au plecat...