Donald Trump a distribuit, marţi, pe Twitter, un citat inventat, atribuit în mod fals lui Ronald Reagan, relatează CNN. Conform citatului inventat, predecesorul lui Trump ar fi prezis că acesta din urmă va deveni la rândul său președinte al Statelor Unite.
Trump a distribuit un un tweet al unui cont obscur numit „The Reagan Battalion” (Batalionul Reagan), un cont cu mai puţin de 300 de urmăritori pe reţeaua socială. În tweet-ul distribuit de Trump apărea o fotografie cu preşedintele Reagan dând mâna cu Trump în 1987, peste care fusese pus textul: „Nu pot să-mi dau seama şi nu voi şti niciodată să-mi explic asta, când l-am întâlnit pe acel tânăr, m-am simţit de parcă eu eram cel care dădea mâna cu un preşedinte”.
„Drăguţ”, a fost comentariul pe Twitter al actualului preşedinte american la citatul inventat.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Citatul este un fals care a fost demontat încă din 2016, atunci când a început să circule prin comunităţile pro-Trump de pe internet. Joanne Drake, şeful administrativ al Fundaţiei Prezidenţiale Ronald Reagan a declarat pentru PolitiFact în februarie că Ronald Reagan „nu a spus niciodată aşa ceva despre Donald Trump”.
Nu este prima oară când actualul preşedinte al Statelor Unite distribuie sau repetă o informaţie falsă pe Twitter. Trump şi-a mai folosit contul personal în trecut pentru a distribui informaţii parţial sau total greşite sau false postate de conturi cu o reputație îndoielnică.
În 2017, Trump a distribuit un filmuleţ al unui grup neo-nazist britanic care arăta un presupus migrant musulman în timp ce bătea un tânăr olandez. La acel moment, Ambasada Olandei la Washington i-a replicat la acea vreme, tot pe Twitter, președintelui american că „Faptele trebuie să conteze. Autorul violenţelor din acest clip s-a născut şi a crescut în Olanda. El a primit şi ispăşit o pedeapsă potrivit dreptului olandez”.
Contul care a distribuit postarea a fost, ulterior, suspendat de pe reţeaua socială.