Trump a revenit pe o nouă rețea socială. Fostul președinte spune că acuzațiile împotriva lui nu pot fi dovedite
Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump a revenit pe o nouă rețea socială, după ce Facebook și Twitter i-au blocat conturile fostului președinte american. El a publicat pe platforma Gab, o alternativă la Twitter folosită de susținătorii săi de dreapta, o scrisoare de la avocații săi.
După ce i-au fost blocate conturile pe Twitter și Facebook, Donald Trump a fost relativ liniștit pe rețelele sociale însă a folosit Gab pentru a-și continua acuzațiile că alegerile prezidențiale au fost fraudate, potrivit Sky News.
În prima sa postare după 8 ianuarie, Trump a publicat un răspuns la invitația congresmanului Jamie Raskin. Acesta din urmă îi cere fostului președinte să depună mărturie sub jurământ la procesul de impeachment în care este pus sub acuzare că ar fi incitat la insurecție, urmată de revolta de la Capitoliu.
Consilierul lui Trump, Jason Miller, a publicat refuzului lui Trump de a se afișa la începutul săptămânii, însă postarea fostului președinte pe Gab a fost prima dată când întreaga scrisoare a fost publicată.
Scrisoarea de la avocații lui Trump, Bruce Castor Jr și David Schoen, au catalogat ultima scrisoare a lui Raskin ca fiind “ultima cascadorie de relații publice”.
Aceștia au adăugat: “Scrisoarea dumneavoastră doar confirmă ceea ce este deja cunoscut de toată lumea: că nu puteți demonstra acuzațiile împotriva celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, care este acum un civil”.
“Folosirea constituției noastre pentru a intenta un pretins proces de impeachment este mult prea grav pentru a încerca să joci aceste jocuri”.
Raskin, procurorul care conduce procesul în Camera Reprezentanților, a spus în scrisoarea sa că Camera a aprobat un articol de impeachment împotriva lui Trump “pentru incitare la insurecție” iar procesul din Senat pentru acel articol va începe pe 9 februarie.
El l-a acuzat pe Trump de încercarea de a “pune la îndoială fapte esențiale fără a lua în considerare dovezile clare și covârșitoare pentru delictul constituțional”.
Membrul Partidului Democrat a cerut ca Trump să-și prezinte mărturia, “inclusiv interogatoriul”, de pe 8 februarie și nu mai târziu de 11 februarie.
El a mai spus că președinții Gerald Ford și Bill Clinton și-au depus mărturia în vreme ce erau în funcție, și că nu este nicio grijă de a distrage de la activitățile oficiale “așa că așteptăm disponibilitatea dumneavoastră de a depune mărturie”.
Raskin a spus că dacă Trump nu acceptă să depună mărturie, Congresul poate să “stabilească la proces că refuzul de a depune mărturie sprijină cu tărie concluzia adversă referitoare la acțiunile dumneavoastră (și inacțiunea) de pe 6 ianuarie 2021”, ziua protestelor de la Capitoliu.