Premieră în sistemul american de învăţământ. Universitatea de Medicină din New York va deveni gratuită

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_567950515
Foto: Shutterstock

Premieră în sistemul american de învăţământ. Universitatea de Medicină din New York renunţă la sistemul de taxe pentru studenţii săi. Conducerea universităţii a luat decizia ca urmare a numărului tot mai mare de tineri talentaţi care nu-şi permit taxele prea mari, de 55.000 de dolari pe an.

shutterstock_567950515
Foto: Shutterstock

Oficialii universităţii i-au surprins cu această veste pe studenţii din anul întâi, care au venit joi să-şi obţină halatul alb în cadrul unei ceremonii desfăşurate anual.

Kenneth Langone, preşedintele consiliului facultăţii de medicină NYU Langone Health, a explicat că acest lucru a fost posibil datorită donaţiilor unor binefăcători.

''Speranţele şi aşteptările noastre sunt că, făcând posibil accesul unui număr mai mare de candidaţi, vom deveni catalizatorul unei transformări în cadrul studiilor de medicină de pe tot teritoriul ţării'', a spus Langone, într-un comunicat citat de Agerpres.

Cu toate acestea, gratuitatea nu vizează decât taxele de şcolarizare. Celelalte taxe, administrative şi pentru cazare, a căror valoare estimativă se ridică la 27.000 de dolari anual, vor fi plătite tot de studenţi.

Cursurile facultăţii de medicină din cadrul Universităţii New York, instituţie privată, durează patru ani. În prezent, facultatea are 531 de cursanţi la toate nivelurile de pregătire.

Potrivit clasamentului anual de referinţă stabilit de publicaţia US News, facultatea este pe locul trei în topul naţional.

Printre cele 100 cele mai bune şcoli de medicină din Statele Unite, doar câteva sunt instituţii publice, cu taxe de şcolarizare semnificativ mai mici decât în cazul instituţiilor private.

Potrivit unui studiu al Asociaţiei facultăţilor americane de medicină (AAMC), trei sferturi dintre absolvenţii de medicină în 2017 au făcut credite pentru a studia. Datoria medie pentru obţinerea unei diplome era de 202.000 de dolari.

În total, valoarea creditelor studenţeşti a atins, la sfârşitul lui iunie, 1.410 miliarde de dolari, aproape dublându-se în ultimii zece ani, potrivit datelor Rezervei federale americane.

''În momentul în care îşi vor obţine diploma, nu datorează nimic nimănui'', spune, cu optimism, Kenneth Langone, într-un mesaj video publicat pe Twitter.

''Pleacă de aici fără să fie împovăraţi'', a subliniat acesta, ''şi pot privi spre un viitor pe care îl vor consacra pasiunii lor, să ajute oamenii să ducă o viaţă mai bună''.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce să oprești Wi-Fi-ul întotdeauna pe timp de noapte…
Digi FM
Imagini şocante în noaptea de Revelion. Un şofer a fost filmat în timp ce se învârte cu maşina într-un sens...
Pro FM
Fostul bodyguard al lui Whitney Houston, tentat să „renunțe la tot” de dragul cântăreței: „Siguranța ei era...
Film Now
A divorțat, iar acum iubește din nou. Fratele lui Ben Affleck, surprins alături de partenera lui mai tânără...
Adevarul
Daniel David îi răspunde lui Călin Georgescu: „Sunt surprins că un om al păcii caută, de fapt, războiul”
Newsweek
Pensia pe ianuarie intră pe card cu întârziere. Casa de pensii anunță care e motivul
Digi FM
România, inclusă de CNN printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Cum este descrisă destinaţia...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
Kevin Sorbo, protagonistul serialului Hercule, spune că a fost pus pe "lista neagră" de la Hollywood din...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025