O femeie este acuzată că și-a ucis iubitul polițist. Cazul a declașat un val de teorii ale conspirației și a captivat toată țara

Data actualizării: Data publicării:
karen
Karen Read FOTO: X/ FreeKarenRead

În ultimele opt săptămâni, un juriu din Massachusetts, SUA, a trebuit să se gândească dacă o femeie de 44 de ani, Karen Read, și-a ucis iubitul ofițer de poliție, într-un act de violență domestică, sau dacă fapta i-a fost înscenată de autoritățile corupte care încercau să ascundă crima.

Procesul lui Read a atras atenția oamenilor din Boston și din toată țara și a declanșat un val de teorii ale conspirației. În centru poveștii se află Karen Read, o femeie care locuiește în suburbii și care a lucrat ca analist financiar și iubitul ei, John O’Keefe, de 46 de ani, ofițer veteran din Boston, care a fost găsit mort în zăpadă, pe 29 ianuarie 2022.

Procurorii au acuzat-o pe Karen Read că l-a lovit pe John O’Keefe cu un vehicul și l-a lăsat să moară într-o grămadă de zăpadă. Ea a pledat nevinovată pentru acuzațiile care i se aduc - între care crimă de gradul doi, ucidere din culpă, în timp ce se afla sub influența alcoolului, și părăsirea locului unui accident mortal.

Deliberările juriului ar putea să înceapă marți, potrivit The Guardian.

Timp de două luni, procurorii au chemat în proces o mulțime de martori experți pentru a-și susține acuzațiile. Însă avocații apărării au contracarat cu o poveste despre corupția din poliție, susținând că un cerc restrâns de oameni ai legii i-au făcut o înscenare lui Karen Read.

John O’Keefe a fost găsit mort în fața casei lui Brian Albert, un ofițer de poliție din Boston, recent pensionat, care organizase o petrecere în Canton.

Potrivit procurorilor, Karen Read l-a lăsat pe John O’Keefe acasă la Brian Albert după ce băuse o noapte într-un bar, l-a lovit cu SUV-ul ei marca Lexus și apoi l-a lăsat să moară.

Însă avocații lui Karen Read susțin că clienta lor a ieșit să-l caute pe John O’Keefe, după ce și-a dat seama că acesta nu s-a întors de la petrecere. Ei au afirmat că Read a cerut sprijin de la alte două femei, care au ajutat-o ​​să găsească cadavrul lui O’Keefe în fața casei lui Albert, după care a sunat la poliție.

O’Keefe a fost declarat mort câteva ore mai târziu, având mai multe răni la cap – inclusiv o fractură de craniu și hemoragie cerebrală – dar și hipotermie.

Procurorii au spus că testele criminalistice au arătat potriviri puternice între ADN-ul lui O’Keefe și urmele găsite pe bara de protecție a mașinii lui Read.

Însă avocații lui Read au contestat aceste dovezi. „ADN-ul fost „plantat” pe vehicul. Apare întrebarea: cum a rezistat acel fir de păr magic unui drum de 50 de kilometri prin viscol?”, a declarat pentru presă avocatul David Yannetti.

Afirmațiile lui Yannetti au atras atenția și asupra mesajelor nepotrivite trimise de investigatorul principal în caz, polițistul Michael Proctor. Acesta a recunoscut că a vorbit despre caz prin mesaje cu prieteni, membri ai familiei și colegi.

De asemenea, Proctor a recunoscut că i-a trimis un mesaj surorii sale în care i-a spus că și-ar dori ca Read să se „sinucidă”.

În timpul audierii din instanță, acesta a spus că a vorbit sub impreriul emoțiilor, dar că ele nu i-au influențat ancheta cu privire la moartea lui O’Keefe.

Avocații lui Read spun însă că mesajele le susțin teoria potrivit căreia oamenii legii sunt strâns legați de înscenarea care i s-a făcut clientei lor.

Cazul a fost complicat și mai mult de teoriile conspirației lansate pe rețelele sociale.

Luni încep pledoariile avocaților apărării. În cazul în care Karen Read va fi găsită vinovată ea riscă să fie condamnată la închisoare pe viață.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Top 6 expresii din limba greacă pe care trebuie să le știi în vacanță. Cuvinte utile pentru un concediu de...
Digi FM
“Prima oară când am văzut-o, nu mi-a plăcut deloc de ea”. Iubirea de poveste, de 67 de ani, a Ilenei Stana...
Pro FM
Dana Marijuana trăiește dintr-o pensie de boală, dar face eforturi să-și crească veniturile. Din ce câștigă...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
Adevarul
Cine îl poate convinge pe Joe Biden să se retragă din cursa pentru prezidențiale?
Newsweek
Recunoașteți personajul? Actorul ce a rămas profesor de română toată viața. A murit uitat de public
Digi FM
Ileana Stana Ionescu, în 3 scenete de neuitat, alături de Radu Beligan, Nicu Constantin și Ștefan...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Adevărul despre cea mai fierbinte scenă din "Wolf of Wall Street". Ce s-a aflat despre Margot Robbie
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...