Hillary Clinton dă vina pe șeful FBI și pe hackerii ruși pentru eșecul din alegeri

Data actualizării: Data publicării:
clinton amanpour

Hillary Clinton consideră că eșecul suferit în alegerile prezidențiale din 2016 se explică parțial prin amestecul Moscovei în procesul electoral (prin intermediul hackerilor ruși), dar și prin ceea ce a făcut directorul FBI, James B. Comey, în luna premergătoare scrutinului. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După ce șase luni a stat relativ departe de viața publică, Hillary Clinton și-a făcut, marți, apariția în fața camerelor TV și a vorbit pe larg, pentru prima dată, despre înfrângerea suferită. Ea a spus că a fost ocupată cu scrierea memoriilor, un proces despre care a spus că este „eliberator”, chiar dacă și dureros totodată. 

„Dacă alegerile ar fi avut loc pe 27 octombrie, atunci eu aş fi devenit preşedintă”, i-a spus fosta candidată democrată jurnalistei CNN Christiane Amanpour  la evenimentul intitulat „Femei pentru Femei” organizat la New York.

Cu toate acestea, Hillary Clinton şi-a asumat responsabilitatea personală pentru eşecul înregistrat în alegerile prezidenţiale și nu a dat nicio clipă vina pe strategia de campanie sau pe echipa de campanie.Clinton recunoaşte că nu a avut o campanie perfectă, dar consideră că era în drum spre victorie înainte ca directorul FBI, James Comey, să trimită scrisoarea prin care anunța redeschiderea investigaţiei cu privire la e-mailurile fostului secretar de stat, după descoperirea unor noi dovezi pe dispozitivele deţinute de soțul unei angajate.

Această a doua investigaţie a dovedit ulterior că noile e-mailuri descoperite erau copii ale celor deja analizate în urmă cu mai multe luni, dar anunţul lovise deja campania Clinton, scrie News.ro.

În schimb, Clinton a indicat mai mai mulți factori externi care au dus la înfrângerea ei suprinzătoare. Ca și Trump în ultimele luni, a dat vina pe presă. Ea a spus că a fost victima misoginismului și tratamentului incorect de care a avut parte din partea presei. Fosta primă-doamnă este sigură că era pe cale să câștige alegerile, dar două evenimente i-au dat peste cap campania: publicarea e-mailurilor fostului șef al campaniei sale, John Podesta, e-mailuri care ar fi fost sustrase de hackerii ruși, și scrisoarea pe care Comey a trimis-o Congresului la 28 octombrie prin care anunța că redeschide investigația FBI referitoare la folosirea unui server privat de e-mail. 

E-mailurile publicate în ultima lună de campanie de WikiLeaks i-au făcut pe unii alegători înclinaţi să voteze pentru Hillary Clinton să-și pună întrebări în legătură cu garanțiile de securitate pe care le-ar oferi ca președintă Hillary Clinton.

„Cred că multe lucruri au jucat un rol. În fiecare zi care trece, noi aflăm noi detalii despre acele interferenţe fără precedent, orchestrate inclusiv de o putere străină al cărei lider nu este tocmai un fan al meu”, a declarat fosta candidată democrată făcând referire la Vladimir Putin.

Hillary Clinton a atras atenţia în nenumărate rânduri că a câştigat totuşi votul popular şi a primit cu peste 2,9 milioane de sufragii mai mult decât Donald Trump, deşi a pierdut votul electorilor şi prin urmare şansa de a ajunge la Casa Albă.

În ceea ce privește administrația Trump, Hillary Clinton s-a arătat extrem de îngrijorată cu privire la deschiderea lui Donald Trump faţă de o posibilă întâlnire cu Kim Jong-un. „Eu iau foarte serios această ameninţare. Dar nu cred că putem de unii singuri să punem o presiune reală asupra regimului nord-coreean... Acum, nord-coreenii sunt întotdeauna interesaţi să-i convingă pe americani să vină să negocieze pentru a le creşte poziţia şi ar trebui să fim mai atenţi la cum cedăm”, a declarat Clinton.

Clinton l-a criticat în mod repetat pe Trump în cursul interviului acordat vedetei CNN Christiane Amanpour și a lăsat să se vadă că dezaprobă atât deciziile politice pe care le ia noul președinte american, cât și comportamentul personal al acestuia.  Fosta candidată a democraților a declarat că face parte acum din „rezistența” care se opune președinției Donald Trump.

În schimb, Clinton l-a lăudat pe secretarul Apărării, James Mattis, care a susţinut păstrarea ajutoarelor internaţionale, în ciuda tăierilor bugetare propuse de Trump. „Sper că şi alţii vor încerca să influenţeze administraţia datorită unor voci precum cea a lui Jim Mattis”, a spus Clinton.

(surse: Washington Post, News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul exotic de coșmar pe care românii îl cresc în casă. Copiilor le e frică să pună mâna pe...
Digi FM
Oana Zăvoranu a pierdut casa din Dorobanți, în care a locuit după divorțul de Pepe. Vedeta va fi obligată să...
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Eșec la Casa de Pensii. Care pensionari iau în noiembrie pensie mai mică decât au contribuit?
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
“Acum ar fi scandalos”. Ce i-a cerut managerul lui Reese Witherspoon să facă pentru a primi rolul din “Blonda...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani