Donald Trump consideră că evreii vor fi de vină, dacă va pierde alegerile din 5 noiembrie. Ce spune despre Israel

Data publicării:
Donald Trump at the Israeli-American Council (IAC) National Summit
Donald Trump crede că Israelul va dispărea în doi ani dacă Harris câștigă alegerile Foto Profimedia

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a declarat joi că alegătorii evrei americani vor fi parțial de vină dacă va pierde alegerile din 5 noiembrie în fața vicepreședintelui Kamala Harris, candidatul democrat, informează Reuters.

În timpul comentariilor făcute în cadrul Summitul național al Consiliului israeliano-american din Washington, fostul președinte a deplâns faptul că se află în urma lui Harris în ceea ce privește intenția de vot a evreilor americani.

Israelul ar înceta probabil să existe în doi ani dacă Harris ar câștiga alegerile, iar evreii ar fi parțial vinovați pentru acest rezultat, deoarece au tendința de a vota pentru democrați, a susținut Trump.

„Dacă nu câștig aceste alegeri - și evreii ar avea o mare legătură cu acest lucru dacă se întâmplă, deoarece dacă 40%, adică 60% din oameni votează pentru inamic - Israelul, în opinia mea, va înceta să existe în doi ani”, a spus Trump în fața mulțimii.

Donald Trump a citat un sondaj care, potrivit lui, arată că Harris are un scor de 60% în rândul evreilor americani. De asemenea, el a deplâns faptul că a obținut mai puțin de 30% din voturile evreilor americani în alegerile din 2016, pe care le-a câștigat, și în alegerile din 2020, pe care le-a pierdut în fața președintelui democrat Joe Biden.

Nu a fost clar ce sondaj a citat fostul președinte, dar un sondaj Pew Research recent a arătat că evreii americani o preferă pe Harris în detrimentul lui Trump, cu 65% la 34%.

Trump a făcut comentarii similare la un summit separat desfășurat mai devreme în cursul serii, tot la Washington, care a fost dedicat combaterii antisemitismului în America.

Campania lui Trump a făcut din câștigarea votanților evrei din statele cheie o prioritate. Evreii din SUA au înclinat puternic către democrați în alegerile federale timp de decenii și continuă să facă acest lucru, însă doar o mică schimbare în votul evreiesc ar putea determina câștigătorul din noiembrie.

De exemplu, în Pennsylvania, un stat crucial de luptă, există peste 400.000 de evrei, într-un stat pe care Biden l-a câștigat cu 81.000 de voturi în 2020.

Într-o declarație dinaintea discursului, Morgan Finkelstein, purtător de cuvânt al campaniei lui Harris, l-a criticat pe Trump pentru că uneori se asociază cu antisemiți. Trump a respins toate acuzațiile de antisemitism, menționând în timpul discursurilor sale de joi că are un ginere evreu.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri