Foto: Twitter
„#CincodeMayo Fericit! Cei mai buni taco bowls sunt făcuți la Trump Tower Grill. Îi iubesc pe hispanici!", a scris pe Twitter Trump, care anterior a cerut deportarea celor 12 de milioane de imigranți ilegali din SUA și construirea unui zid la granița cu Mexicul.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
În realitate, meniul localului Trump Tower Grill, disponibil pe internet, nu include „taco bowl”, iar ceea ce apare în fotografia postată de politician nu este un „taco bowl” autentic, ci un fel de mâncare asemănător, numit „Taco fiesta!”, oferit în localul Trump Tower Café.
În ceea ce privește părerea lui Trump că localul său prepară „cei mai buni tacos”, o recenzie a reputatului restograf Robert Sietsema califica în ianuarie drept „fadă” specialitatea servită de Trump Tower Grill. „Am cerut 'beef tacos' ($13.50) care a fost de fapt o tortilla bowl cu salată verde, puțin cașcaval ras și o carne de vită tocată fără gust (...), o insultă la adresă mexicanilor, la fel de mare ca și declarațiile lui Trump”, a scris Robert Sietsema.
Fotografia cu Donald Trump mâncând din așa-numita „specialitate mexicană” a suscitat un val de critici și de postări care îl ridiculizează pe rețelele de socializare, inclusiv din partea lui Brian Phillips, membru în staff-ul campaniei aspirantului republican care și-a retras candidatura Ted Cruz. „Singurul lucru groaznic din New York (...) este mâncarea mexicană făcută la New York”, a postat Phillips.
Și candidata democrată Hillary Clinton s-a alăturat acestor critici, postând un clip cu promisiunile lui Donald Trump de a-i deporta pe imigranții ilegali: „!I love Hispanics!” — scrie Trump acum 52 de minute. „Vor fi deportați!” — scria el ieri”, lansează Hillary Clinton într-un tweet ironic.
„Cinco de Mayo” este o sărbătoare care comemorează victoria nesperată a armatei mexicane împotriva invaziei franceze în bătălia de la Puebla, din 5 mai 1862, sub conducerea generalului Ignacio Zaragoza Seguín. Este sărbătorită mai ales în statul mexican Puebla, dar și de numeroasa comunitate mexicană din SUA.
Americanii sărbătoresc „Cinco de Mayo” din 1960, când activiștii de origine mexicană au început să o pună în valoare ca sărbătoare a identității lor culturale.