Munca de acasă nu a fost tocmai o idee bună pentru cei care nu stau singuri, dar o companie a găsit soluția: a creat spații de lucru modulare, cu plata pe oră, amplasate chiar în centre comerciale sau în cafenele.
Cabinele de lucru ar putea reprezenta viitorul lucrului de la distanță. Pot fi amplasate în centre comerciale sau în tot felul de clădiri din mijlocul orașului, iar accesul se face în baza unei aplicații de pe telefonul mobil.
Odată intrat în spațiu, ai la dispoziție un birou doar pentru tine, liniștea de care ai atâta nevoie și conexiune rapidă.
Sistemul a pornit din Japonia și funcționează deja și în Singapore. Costul este mic, în jur de 3 dolari pe oră.
În Japonia două companii au testat astfel de cabine amplasate la metrou, în recepțiile marilor hoteluri sau în centrele de expoziții, scrie BBC. În Singapore, compania care operează astfel de cabine a ales locuri și mai plăcute tinerilor, cum ar fi Starbucks.
Cum arată cabina de lucru - VIDEO
Spațiul de lucru este mic, dar foarte eficient organizat. Internetul funcționează perfect, la fel și sistemul de aerisire.
Mobila este ergonomică și poate fi utilizată și peste noapte. Există și o variantă mai mare de cabină, destinată ședințelor, ce poate primi până la patru persoane.
Clienții din Singapore s-au declarat încântați de idee. Unii dintre ei au reușit astfel să lucreze în liniște, alții pur și simplu au simțit nevoia să mai schimbe atmosfera lucrului din același living.
Mulți au găsit oportună îmbinarea unei plimbări spre centru cu câteva ore în care să își îndeplinească sarcinile de la birou.
Aplicația care permite accesul se poate descarca pe telefon și în baza ei se face un mic check-in atunci când se intră în cabină. Ulterior utilizării, compania anunță că dezinfectează fiecare cabină, în contextul pandemiei.
Compania a pus în funcțiune mai bine de 60 de cabine în Singapore și are în plan să extindă numărul acestora în următoarea perioadă.
Ultimele date din piață arată că la nivel global, muncă remote va continua, o dată din perspectiva pandemiei, apoi pentru că numeroase companii și angajații lor au văzut în munca de la distanță numeroase avantaje.
Editor : Luana Pavaluca